10.2.14

Τριπλό χτύπημα Νιγηριανών πειρατών – Αγνοείται ελληνικό τάνκερ!

Την Πέμπτη 6 Φλεβάρη τρία σκάφη δέχτηκαν επίθεση από ένοπλους καθώς έπλεαν στα ανοιχτά της Νιγηρίας, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται ένα ελληνικό τάνκερ.
Το Suez Vasilis, ένα πετρελαιοφόρο χωρητικότητας 158600 dwt δέχθηκε επίθεση από ενόπλους 30 ναυτικά μίλια νότια από τη πόλη Brass. Το δεξαμενόπλοιο που ανήκει στην ελληνική εταιρεία EMPIRE NAVIGATION INC και έπλεε με σημαία των Νησιών Μάρσαλ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου το πρωί της Πέμπτης κι από κείνη τη στιγμή αγνοούνται τα ίχνη του.
Την ίδια μέρα και 75 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το Brass δέχτηκε επίθεση από ενόπλους το χημικό δεξαμενόπλοιο Cher, που ανήκει στην AKRON TRADE & TRANSPORT από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έπλεε με σημαία Παναμά. Τα ίχνη του επίσης αγνοούνται.

Τέλος, επίσης στις 07/02, πειρατές επιτέθηκαν και επιβιβάστηκαν στο αγγλικό σκάφος εφοδιασμού Mariner Sea που έπλεε από την ακτή της Bayelsa, με σημαία των νησιών Μπαρμπέιντος. Οδήγησαν το πλοίο προς την ακτή και το παράτησαν στην θέση 3 49N 005 43E, αλλά απήγαγαν τον καπετάνιο και τον Α΄ μηχανικό.
Μέχρις στιγμής δεν υπάρχει άλλες διαθέσιμες πληροφορίες για τα τρία αυτά περιστατικά.
http://www.e-nautilia.gr/