27.2.14

Σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" η ρωσική Αεροπορία - Μόσχα σε ΝΑΤΟ-ΕΕ: "Θα υπερασπιστούμε τους συμπατριώτες μας"

H ρωσική αεροπορική πολεμική μηχανή τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πριν από λίγο. Αυτή τη στιγμή έχουν λάβει τις καθορισμένες θέσεις τους στα δυτικά σύνορα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
 
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
 
«Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις ...αεροπορικές βάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου
 
Με νέα ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποιεί ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με «σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο!
 
Μετά τα σημερινά γεγονότα όπου το πρωί ένστολοι ένοπλοι χωρίς διακριτικά κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της περιοχής. Πιθανότατα να ήταν μια ανεπίσημη επιχείρηση, η οποία θα έχει ως στόχο επίσημα αποτελέσματα.
 
Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν το πρωί τα κτίρια δεν έχουν εκφράσει αιτήματα. Φορούσαν μαύρα και πορτοκαλί περιβραχιόνια, ένα σύμβολο της ρωσικής νίκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ανήρτησαν ένα πλακάτ με το σύνθημα: Η Κριμαία είναι Ρωσία.
 
Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επί τόπου, ανέφερε ότι και στα δύο κτίρια έχει υψωθεί η ρωσική σημαία .
 
H Kριμαία δεν είναι απλώς μια ρωσόφωνη περιοχή, είναι Ρωσία, που με ύπουλο τρόπο κάποτε ένα Σοβιέτ την απέσπασε απλο την Ρωσία το 1954 και την παρέδωσε στην ανύπαρκτη...Ουκρανία, κάτι που αποδέχτηκε ο αδύναμος και αλκοολικός Μ.Γέτσιν, αλλά αυτή η εποχή εφιάλτης δεν υπάρχει πια.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr