20.2.14

Ουκρανία όπως ... Συρία: Χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά λεηλατήθηκαν από εξτρεμιστές

To ίδιο σχέδιο  δράσης, σε όλες τις χώρες "αμερικανικού ενδιαφέροντος"...
Α/Αλ
Συρία στις αρχές της εξέγερση θυμίζει η κατάσταση στην Ουκρανία καθώς χιλιάδες όπλα έχουν λεηλατηθεί από αστυνομικά τμήματα, αποθήκες οπλισμού κλπ όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η αρχές ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν πως έχουν εξαπολύσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις για την ανεύρεση και σύλληψη εξτρεμιστών οι οποίοι σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας έχουν πάρει στα χέρια τουλάχιστον 2500 όπλα, πιστόλια και τυφέκια και πάνω από 100.000 σφαίρες!
«Η κλιμάκωση της βίας και της μαζικής χρήσης πυροβόλων όπλων από εξτρεμιστικές ομάδες. Σε πολλά μέρη της χώρας δημόσιες υπηρεσίες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες οπλισμού έχουν καταληφθεί. Δικαστήρια καίγονται, οι βάνδαλοι καταστρέφουν ιδιωτικές υπηρεσίες και σκοτώνουν πολίτες»  ανέφερε ο επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας Aleksandr Yakimenko.
Σύμφωνα με τον ίδιο «τις τελευταίες δύο ημέρες πάνω από 2500 όπλα και 100.000 σφαίρες έχουν περιέλθει στην κατοχή εγκληματιών».
«Αντιδρώντας στην συνειδητή και σκόπιμη χρήση βίας η οποία ασκείται με εμπρησμούς, δολοφονίες και απαγωγές, τρομοκρατώντας τους  πολίτες πρόκειται να αντιμετωπιστούν ως τρομοκρατικές πράξεις» δήλωσε ο Yakimenko «προσθέτοντας ότι «το κέντρο αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας πρόκειται να εξαπολύσει επιχείρηση για την ανεύρεση των υπευθύνων και του οπλισμού».
Σε μια μόνο πόλη την Ivano-Frankovsk οι εξτρεμιστές έχουν κλέψει 268 πιστόλια, 2 τυφέκια, 3 πολυβόλα, 92 χειροβομβίδες, και 15.000 σφαίρες ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας Vladimir Porodko.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ανάλογες ποσότητες έχουν κλαπεί και στις πόλεις του Ternopol και του Lvov από επιδρομές εξτρεμιστών σε κτίρια της αστυνομίας.
Βίντεο και φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια δείχνουν μασκοφόρους διαδηλωτές να ανοίγουν πυρ με πιστόλια και τυφέκια ενώ το τμήμα υγείας του Κιέβου ανακοίνωσε πως 19 από τους νεκρούς έφεραν τραύματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και στον αυχένα  από πυροβόλα όπλα, δείγμα δράσης ελεύθερων σκοπευτών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr