3.2.14

Τουρκία: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Φιλιππίδης



Που είναι οι δικοί μας πράκτορες να τον απαγάγουν και να μας τον φέρουν "πεσκέσι";
Α/Α


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε από τις τουρκικές Αρχές ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εμπλοκή με το δεύτερο ένταλμα σύλληψης, καθώς εκείνο εκδόθηκε από τις ελληνικές αρχές, ενόσω ο κ. Φιλιπίδης κρατείτο στις τουρκικές φυλακές.



Πάντως το πρώτο ένταλμα σύλληψης κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο της Τουρκίας παράνομο, με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ξεκινήσει η δίκη του στην Ελλάδα. Έτσι, κρίθηκε πως ο πρώην πρόεδρος του ΤΤ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Κι αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το δεύτερο ένταλμα και να παρουσιαστεί στην Ελλάδα ενώπιον των δικαστικών αρχών. Προς το παρόν πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν το δεύτερο ένταλμα θα σηματοδοτήσει και νέα σύλληψή του ή αν ο κ. Φιλιππίδης θα πρέπει να περιμένει να κριθεί το ένταλμα από τα τουρκικά δικαστήρια μην έχοντας τη δυνατότητα να εξέλθει από τα τουρκικά σύνορα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κ. Φιλιππίδης που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές στις 11 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, βάση διεθνούς εντάλματος, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ελλάδα, γιατί «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής συνθήκης περί εκδόσεων».

Σημειώνεται ότι ήδη από χθες είχε διαρρεύσει ότι, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιείτο σήμερα η δίκη του πρώην διοικητή του Τ.Τ. στην Τουρκία και ως εκ τούτου η έκδοσή του στην Ελλάδα αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

Αν δεν εκκρεμούσε το δεύτερο ένταλμα εις βάρος του κ. Φιλιππίδη, τότε η έκδοσή του θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες από την ολοκλήρωση της δίκης.
http://www.zougla.gr/