6.2.14

Μαχητικά ,Απάτσι ,’Αρματα και Πυροβολικό σφυροκόπησαν νυχθημερόν το «Καμμένος Δάσος » (φώτο)

Μαχητικά ,Απάτσι ,’Αρματα και Πυροβολικό σφυροκόπησαν νυχθημερόν το «Καμμένος Δάσος «  της Λέσβο σε μια άσκηση με πραγματικά πυρά που κατέβασαν το έδαφος του νησιού στέλνοντας ηχηρότατο μήνυμα στην  απέναντι πλευρά τους Αρχιπελάγους !
Το μήνυνα το πήραν και κάποιοι  κακομοίρηδες πολιτικοί  στην Κεφαλονιά που δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτε στους Πολίτες του νησιού  …Ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ενα άλλο νησί  απέδειξαν οτι μπορούν ταυτόχρονα να σώζουν ζωές και να προσφέρουν στον συνάνθρωπο τους …Αλλά και την ίδια ώρα να πατούν στο κεφάλι το φίδι που σήκωσε κεφάλι και αμφισβητεί την Κυριαρχία τους !
























IMG_4804
Στιγμιότυπα από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», επιπέδου Συγκροτήματος Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού, που διεξήχθη στο πεδίο βολών – ασκήσεων «Καμμένου Δάσους», στην ΠΕ της 98 ΑΔΤΕ «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ» στη νήσο Λέσβο, από 5 έως 6 Φεβρουαρίου 2014. Αντικείμενο της ΤΑΜΣ ήταν η εξέταση του Σ.Μ/Κ ΛΠΖ στη διαδικασία προώθησης – υπέρβασης και επίθεσης για εξάλειψη προγεφυρώματος, με ταυτόχρονη εκτέλεση πυρών υποστήριξης από ζεύγος αεροσκαφών F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας, ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ και πυροβολικού, ημέρα και νύχτα.
Κατά τη διάρκεια της ΤΑΜΣ εκτελέστηκαν βολές επιθετικών ελικοπτέρων, πυροβολικού, όλμων, αρμάτων μάχης, αντιαρματικών όπλων και πολυβόλων από το σύνολο των ασκούμενων τμημάτων  με άριστα αποτελέσματα !
veteranos.gr