11.2.14

"Εκρηκτική" γιάφκα Τούρκων τρομοκρατών στου Γκύζη - Ερευνάται η δράση τους

Eχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα, τα οποία φέρονται να είναι μέλη της τουρκικής ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C

Ως μέλη  του επιχειρησιακού βραχίονα της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης της Τουρκίας με την επωνυμία DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) περιγράφονται από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι τέσσερις αλλοδαποί που συνελήφθησαν κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου στου Γκύζη.
 

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι, ωστόσο, έφεραν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Κατά πληροφορίες, εμφανίζονταν ως υπήκοοι Γεωργίας και έως αργά χθες βρισκόταν σε εξέλιξη διαδικασία ταυτοποίησής τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες τουρκικές αρχές.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, πάντως, φέρονται να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων συλληφθέντων και τους περιγράφουν ως μέλη του επιχειρησιακού βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν έναν από αυτούς (καταζητούνταν με ερυθρά αγγελία της Interpol) με αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια επί τουρκικού εδάφους.

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, τα δύο διαμερίσματα που ερευνήθηκαν στην οδό Γενναδίου 43 ήταν μισθωμένα για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών, ενώ η μυστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., που έφερε στο φως κρυμμένο οπλοστάσιο της οργάνωσης, διήρκεσε αρκετές ημέρες. Ενοικοι της πολυκατοικίας, πάντως, δήλωσαν χθες ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες διέμεναν για περίπου 1,5 χρόνο στα διαμερίσματα της οδού Γενναδίου και ότι, κατά δήλωσή τους, οι συλληφθέντες εργάζονταν ως ελαιοχρωματιστές. Γυναίκα ένοικος της πολυκατοικίας φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι έβλεπε τους συλληφθέντες να μπαινοβγαίνουν στα διαμερίσματα μεταφέροντας βαλίτσες και σάκους με άγνωστο περιεχόμενο.

Στα δύο διαμερίσματα της οδού Γενναδίου οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν: ένα καλάσνικοφ, 3 γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένα σιγαστήρα, δύο υποπολυβόλα, σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, 6,3 κιλά ζελατοδυναμίτιδας σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες τύπου F1, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.


Εως αργά χθες δεν είχε διευκρινιστεί εάν οι συλληφθέντες στου Γκύζη συνδέονται με τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν το καλοκαίρι στη Χίο κατηγορούμενοι για απόπειρα μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών προς την Τουρκία. Πρόκειται για τους Μεχμέτ Γιαϊλά 34 ετών, Χασάν Μπιμπέρ 55 ετών και έναν 54χρονο Τούρκο με το προσωνύμιο «Κώστας», που κρατούνται σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κ» (2/2/2014) τα αιτήματα έκδοσης του Γιαϊλά και του Μπιμπέρ (κατηγορείται από την Τουρκία για συμμετοχή σε επίθεση με χειροβομβίδες εναντίον του υπουργείου Δικαιοσύνης στην Αγκυρα τον Μάρτιο του 2013) απορρίφθηκαν με απόφαση του Αρείου Πάγου τη 15η Νοεμβρίου, ενώ το αίτημα έκδοσης του επονομαζόμενου «Κώστα» κοινοποιήθηκε στις ελληνικές δικαστικές αρχές πριν από μόλις μία εβδομάδα, εν μέσω μάλιστα του «θρίλερ» για την έκδοση ή μη του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά την έρευνα προέκυψαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα όπλα που κατασχέθηκαν στη Χίο είχαν αγοραστεί από την Κρήτη. Το Σάββατο συνελήφθη στην Κρήτη 44χρονη υπήκοος Τουρκίας για συμμετοχή (και αυτή) στην οργάνωση DHKP-C.

Από "Καθημερινή"]
http://ellinikiafipnisis.blogspot.gr/