13.2.14

«Καθαρά» τα όπλα από τη γιάφκα


«Καθαρά» είναι τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στου Γκύζη και βρίσκονταν στην κατοχή τεσσάρων Τούρκων. Μετά την βαλλιστική έρευνα που διεξήγε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο οπλισμός δεν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε κάποια εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια. 





Στο μεταξύ, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων Τούρκων .
Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:


BAYIR Cengiz του Memet - Ali , γεν. 1973 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

KORKUT Murat του Niyazi και της Dondis γεν. 31-03-1981 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

ΚΑ RPAT Bilgehan του Zeynel και της Hafize γεν. 04-07-1989 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)

PETROV Petar του Georgiev γεν. 07-05-1965 (έχουν ταυτοποιηθεί τα πραγματικά του στοιχεία και πρόκειται για τον TEKIN Huseyin Fenzi του Ferit και της Azime γεν. 21-01-1961 στην Τουρκία)

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

• Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής όπλων, εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση σκοπών τρομοκρατικής οργάνωσης, τελεσθείσα από κοινού, 

• Τέλεση τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, μηχανισμών, βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και σε άνθρωπο, τελεσθείσα από κοινού, 

• Τέλεση τρομοκρατικών πράξεων διακεκριμένης κατοχής πολεμικού τυφεκίου, πολυβόλων, πιστολίων, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεση τους σε τρίτους για τη διάπραξη κακουργήματος ή τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, τελεσθείσα από κοινού, 

• Πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού και 

• παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος.

Η αποκάλυψη του οπλοστασίου έγινε στις 10 Φεβρουαρίου. Μετά από έφοδο της Αστυνομίας συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας 25, 33, 41 και 49 ετών, τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής. 

Κατά τη διάρκεια ερευνών στο διαμέρισμα - γιάφκα που έμεναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο περίπου στην οδό Γενναδίου 43 βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν: πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov, 3 γεμιστήρες Kalashnikov, πιστόλι tangfolio 7.65 mm, πιστόλι browning 7.65 mm, πιστόλι cz,σιγαστήρας, υποπολυβόλο scorpion, υποπολυβόλο mini uzi 9mm para. 

Επίσης, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, 2 χειροβομβίδες F1 πλήρεις, 3 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C, φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης, 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.
real.gr