25.2.14

"Πάρε ελικόπτερο και φύγε", λένε στον Ερντογάν που έχει μπει στη γωνία


Τελευταία, υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ελικόπτερα! Ένας -ένας οι ...ηγέτες μπαίνουν σ αυτά και φεύγουν κακήν - κακώς .Τελικά πρέπει όλοι οι... λαοφιλείς ηγέτες (και οι "στενοί" συνεργάτες τους) να έχουν ένα σε ετοιμότητα, καλού- κακού...! 
Α/Αλ.

Σε νεα πολιτική δίνη έχει μπει ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αποκαλύψεις για τον ίδιο και τον γιο του που τους εμπλέκουν σε σκάνδαλο διαφθοράς και μάλιστα υπάρχουν και αποδείξεις γι' αυτό. Ο ίδιος, κάνει λόγο για μοντάζ και για επίθεση στην Τουρκική Δημοκρατία. Όμως το βίντεο με την τηλεφωνική συνομιλία του Ερντογάν με τον γιο του Μπιλάλ που κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω YouTube δημιουργεί πολλά ερωτήματα...

Πάρε το ελικόπτερο και φύγε


«Να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού» κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στην υπόθεση σχετικά με την τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει κάνει ο Τούρκος πρωθυπουργός στις 17 Δεκεμβρίου 2013 με τον γιο του.

«Η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμότητα. Κλείνουν το κανάλι της βουλής όταν συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της αντιπολίτευσης. Δηλαδή ο πρωθυπουργός κλέβει κι εμείς δεν θα μπορούμε να το λέμε» είπε.
Το κανάλι της τουρκικής βουλής και τα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, ειδικά τις τελευταίες μέρες διακόπτουν συχνά την απευθείας μετάδοση των ομιλιών τόσο του Κιλιτσντάρογλου, όσο και του ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Αυτό συνέβη και χτες.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος που παρεμβαίνει προσωπικά στα μέσα ενημέρωσης για να συγκαλύψει τις κλοπές που κάνει» είπε ο Κιλιτσντάρογλου και τόνισε: «Τις επόμενες μέρες μπορεί να γίνουν και άλλες αποκαλύψεις. Γι' αυτό εγώ θα συμβούλευα στον πρωθυπουργό ή να πάρει το ελικόπτερο και να φύγει ή να παραιτηθεί».

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία την οποία ο ίδιος ο Ερντογάν χαρακτήρισε προϊόν μοντάζ, ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως «η συνομιλία είναι αληθινή όσο αληθινό είναι το όρος Αραράτ» και υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Ερντογάν ότι αυτοί που κάνουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών «παρακολουθούσαν ακόμη και τις απόρρητες γραμμές» είπε «οι γραμμές αυτές δεν σου δόθηκαν για να συγκαλύπτεις τη διαφθορά».

Ερντογάν: Στηρίζουν τις ελπίδες τους στο δόλωμα που έρχεται υπερατλαντικά


Προϊόντα μοντάζ και επίθεση εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την τηλεφωνική συνομιλία που διέρρευσε χτες το βράδυ στο Διαδίκτυο στην οποία ο ίδιος φέρεται να συνομιλεί με τον γιο του και να του λέει να απομακρύνει από την κατοικία του μεγάλα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η συνομιλία έγινε την 17η Δεκεμβρίου 2013 όταν η εισαγγελία προχώρησε σε εκτεταμένη επιχείρηση κατά της διαφθοράς.
Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνδιάλεξης. Η συνομιλία που διέρρευσε στο Διαδίκτυο είναι ηχητική, ενώ συνοδεύεται κι από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο. Πρόκειται προφανώς για υποκλαπείσα συνομιλία.






Ο Ερντογάν μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην αντιπολίτευση και είπε «βλέπουν ότι δεν τα καταφέρνουν στην κάλπη και ούτε γίνεται στρατιωτικό πραξικόπημα και έτσι στηρίζουν τις ελπίδες τους στο δόλωμα που έρχεται υπερατλαντικά». 

Η διαρροή της συνομιλίας είναι, σύμφωνα με τον Ερντογάν, έργο του θρησκευτικού τάγματος Χιζμέτ του χότζα Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος από το 1999 βρίσκεται στις ΗΠΑ. Για το λόγο αυτό προφανώς ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «υπερατλαντικό» δόλωμα.

«Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να μην μπορούμε να δώσουμε λογαριασμό, αλλά δεν θα πέσουμε σε αυτή την παγίδα. Θα παραβλέψουμε μέχρι την 30ή Μαρτίου όλα αυτά τα προϊόντα μοντάζ, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «η επίθεση αυτή δεν γίνεται εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του αρχηγού του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της».

Στη συνομιλία του Ερντογάν ζητεί από τον γιο του Μπιλάλ να φροντίσει να απομακρύνει από την κατοικία του τα χρήματα και ο δεύτερος λέει πως υπάρχουν ακόμη στην κατοικία 30 εκατομμύρια ευρώ. Από τα όσα φέρεται να λέει στη συνομιλία ο γιος, προκύπτει ότι τα εν λόγω χρήματα ανήκουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

onalert