23.2.14

Σαββόπουλος: «Ο Μπουλάς είχε προπληρώσει το γεύμα της κηδείας του»

Την Παρασκευή η «Ακτή Πειραιώς» ήταν κλειστή - ήταν το πένθος για τον Σάκη Μπουλά που δεν επέτρεπε στους συνεργάτες του, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Λάκη Παπαδόπουλο και τον αδελφικό του φίλο Γιάννη Ζουγανέλη, να ανεβούν στη σκηνή για το «Γκαγκαντίν». Και το Σάββατο όμως, όταν το κέντρο ξαναλειτούργησε, το μυαλό όλων - καλλιτεχνών και κοινού - ήταν στον εκλιπόντα. Και ο Διονύσης Σαββόπουλος, επί σκηνής, προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, ενδεικτική της μοναδικότητας του Σάκη Μπουλά, που χάθηκε πρόωρα στα 60 του χρόνια, την Παρασκευή το πρωί, νικημένος από τον καρκίνο. 


Ο Διονύσης Σαββόπουλος, άνοιξε αυτός το βράδυ του Σάββατου το πρόγραμμα στην κατάμεστη «Ακτή Πειραιώς»: «Επιτρέψτε μου δύο κουβέντες για αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας σήμερα, τον Σάκη. Απεβίωσε χθες, τον αποχαιρετήσαμε σήμερα. Χθες φυσικά δεν παίξαμε, παρακούοντας την εντολή του – γιατί μας το είχε ξεκαθαρίσει "όταν πεθάνω", είπε, "το ίδιο βράδυ να παίξετε" και τον παρακούσαμε, γιατί δεν ήταν εύκολο. Μετά σκέφτηκα ότι εμείς οι καλλιτέχνες, τιμάμε τους νεκρούς μας παίζοντας. Το δικό μας το παίξιμο περιέχει και το πένθος και την αθανασία. Είναι αυτό που λέει ο λαός "γάμος χωρίς κλάματα και κηδεία χωρίς γέλιο δεν είναι ωραίο πράγμα". Και αυτά ο Σάκης τα ήξερε».

Ωστόσο, ο Σαββόπουλος αποκάλυψε επίσης στο κοινό ότι ο Σάκης Μπουλάς είχε επισκεφτεί πρόσφατα το εστιατόριο που βρισκόταν κοντά στο κοιμητήριο και είχε προπληρώσει το γεύμα τους, πράγμα που τους το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο καταστηματάρχης.

«Μείναμε όλοι μας άφωνοι σήμερα, διότι μετά την κηδεία, πήγαμε σε παρακείμενο μαγαζί για την ψαρόσουπα, για την κλασική "μακαριά". Και τι μας λένε; Ο μακαρίτης είχε πάει πριν από μέρες στον μαγαζάτορα "μετά την κηδεία μου θα έρθουν εδώ 40-50 φίλοι, τι μενού θα βγάλεις και πόσο κάνει;". "Ελάτε κύριε Μπουλά", είπε ο μαγαζάτορας, "τι πράγματα είναι αυτά;". "Τι μενού θα βγάλεις και πόσο θα κάνει; 40- 50 κεφάλια". "Σας παρακαλώ κύριε Μπουλά, αν o μη γένοιτο, θα κάνω εγώ το κέρασμα" είπε ο μαγαζάτορας. "Όχι, 40-50 κεφάλια, πόσο κάνει;". Πλήρωσε τη "μακαριά", μείναμε άφωνοι. Παίζουμε σήμερα, για τη μνήμη του. Τιμώντας τον. Τις αμοιβές μας όλοι καλλιτέχνες θα τις δώσουμε σε φιλανθρωπικό σκοπό», είπε ο Σαββόπουλος.
tanea