8.2.14

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ έτοιμη να ανατινάξει και να αρπάξει τα ακίνητα!

Το οριστικό και τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων έρχεται να δώσει η φιλολογία ή αλλιώς προετοιμασία της κοινής γνώμης με την εφάπαξ εισφορά επί του συνόλου της περιουσίας των πολιτών.

του Στρατή Μαζίδη

Ο επίσης φιλολογούμενος συντελεστής είναι το 10%. Φανταστείτε λοιπόν να έχετε ένα σπίτι αντικειμενικής αξίας € 260.000,00 και ένα διαμέρισμα που σας άφησε κάποιος κάπου κάποτε € 100.000,00 κι ένα σπίτι στο χωριό € 40.000,00. Συνολική αξία € 400.000,00, οπότε θα πρέπει να πληρώσετε € 40.000,00 μόνο για τα ακίνητα.

Αλλά ακόμη και αν αυτός ο συντελεστής κυμανθεί στο 1%, τότε μας κάνει € 4.000,00, ή € 2.000,00 αν είναι 0,5%. Ποιος έχει να τα πληρώσει;

Βέβαια η φιλοσοφία της Bundesbank που τον εισήγαγε στη συζήτηση και των γερμανών αριστερών του "Die Linke" που στέκονται αλληλέγγυοι στο σφάξιμο και όχι στη στήριξη των λαών, πιο πολύ προσεγγίζει το 10% ακριβώς για να μαζευτούν στη σφαίρα της θεωρίας πολλές δεκάδες δις που θα λύσουν θεωρητικά τα δημοσιονομικά μιας χώρας έχοντας φυσικά εξοντώσει το λαό της.

Κι αναρωτιέμαι... Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στην ήδη ασθμαίνουσα αγορά ακινήτων; Παρακολουθώ σχεδόν δύο χρόνια συγκεκριμένα ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές. Η πτώση των τιμών είναι εντυπωσιακή και είμαι βέβαιος ότι αν εμφανιστεί κάποιος αύριο το πρωί προσφέροντας μετρητά το 60% όσων ζητούν, ότι θα πουλήσουν το ακίνητό τους δίχως δεύτερη συζήτηση.

Σκεπτόμουν μάλιστα, πόσο ακόμη μπορούν να μειωθούν οι τιμές τους; Οι γερμανοί μου έλυσαν την απορία.

Όσοι εξακολουθούν αυτή τη στιγμή να έχουν ακίνητα προς πώληση, παρά την τρομακτική πτώση των τιμών, προφανώς βρίσκονται σε ανάγκη. Οικογενειακά βάρη, πιθανή απώλεια εργασίας που δυστυχώς επιβάλλει τον περιορισμό, έκτακτες ανάγκες, η ήδη υπάρχουσα φορολογική θύελλα στα ακίνητα κτλ. Φανταστείτε τώρα αυτοί οι άνθρωποι για ένα ακίνητο που επιθυμούν να ξεφορτωθούν, να πρέπει μετά τις ευρωεκλογές να επιβαρρυνθούν και με ορισμένα χιλιάρικα. Και ποιος τους εγγυάται ότι αυτή η ...εφάπαξ εισφορά δε θα επαναληφθεί σε ένα κράτος που το κυβερνούν ανεπρόκοποι που τους ανέδειξε ένας λαός άξιος της μοίρας του;

Με δεδομένο ότι η εμπορική αξία υπολείπεται πλέον της αντικειμενικής, τότε θα πρέπει να περιμένουμε βουτιά. Διότι ο υποψήφιος αγοραστής που έχει το πάνω χέρι σε αυτή τη συγκυρία, θα προτάξει και αυτό το ενδεχόμενο. Της επιβάρρυνσής του με την εφάπαξ εισφορά, την οποία ο πωλητής θα θελήσει να αποφύγει.

Προφανώς είδαν τα κοράκια της ΕΕ ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είτε εξανεμίστηκαν για την πληρωμή χαρατσιών, φόρων και λοιπών φοροεπιδρομών, είτε βρήκαν ασφαλέστερο καταφύγιο κάτω από το δένδρο ή μέσα στους τοίχους. Άρα τι μένει να ξεζουμίσουν; Τα σπίτια μας!

Και θα επιμείνω σε αυτό το θέμα κι άλλες φορές καθώς δεν έχει αναδειχθεί εκτενώς, όχι φυσικά στα καθεστωτικά ΜΜΕ, αλλά ούτε στο θεωρητικά ανεξάρτητο διαδίκτυο. Κι αυτό που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση.

Ο πολιτικός χορευτής Γιώργος Καρατζαφέρης, αυτός που έφερνε τον Παπαδήμο, σαν πέρασε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής είπε μια αλήθεια πριν λίγους μήνες, ασχέτως αν την πίστευε:

Ή το ευρώ ή τα σπίτια σας!

Θέλουν να μας αποτελειώσουν. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους από το λήθαργο.

Το Μάιο εμείς οι Ελληνες πρέπει να στείλουμε ΗΧΗΡΟ και ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΗΝΥΜΑ στις Βρυξέλλες. Ότι υποστηρίζει έξοδο από την ευρωζώνη και αυτήν ακόμη την ΕΕ πρέπει να στηριχθεί.

Στην κατεχόμενη Ευρώπη των γερμανών εμείς δεν έχουμε και δεν πρέπει να θέλουμε καμία θέση και καμία σχέση.

Δεν αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας για αυτό το κατάντημα...
ΠΗΓΗ
freepen