6.2.14

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ν.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Οι τελευταίοι υπερασπιστές των "τειχών" της Κύπρου δίνουν την έσχατη μάχη


Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, που το 204 είπε το περήφανο "ΟΧΙ" στο Σχέδιο Αναν, το οποίο τώρα επιχειρεί να περάσει από την πίσω πόρτα η κυβέρνηση Αναστασιάδη, φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την μάχη και να παραδώσει το κυπριακό κράτο με αντάλλαγμα ένα "ελληνοκυπριακό συνιστόν κράτος" στο έλεος της Τουρκίας.
 
Έτσι, εντός της ημέρας θα αποστείλει εντός της ημέρας γραπτή επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.Νίκο Αναστασιάδη με την οποία θα τον καλεί να τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις Αναστασιάδη προς το ΔΗΚΟ αναφορικά με το Κυπριακό.
 
Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με έξοδο από την κυβέρνηση!.
 
Η απάντηση του Ν,.Αναστασιάδη, ήταν η κλασική πολιτική των Βρετανών "Διαίρει και Βασίλευε": Κάλεσε τον ητημένο στις εσωκομματικές εκ΄λογές του ΔΗΚΟ, Μάριο Κάρογιαν στην σύσκεψη στο Προεδρικό που τελείωσε πριν λίγο με την δικαιολογία ότι "Η προεκλογική συμφωνία με το ΔΗΚΟ είχε γίνει επί προεδρίας Καρογιάν", αλλά ουσιαστικά στέλνοντας μήνυμα στον Παπαδόπουλο ότι δεν θα διαστάσει να διασπάσει το ΔΗΚΟ προκειμένου να πάρει το "Ναι" στο νέο σχέδιο Αναν που προμοτάρει.
.
Στην επιστολή που στέλνει ο Ν.Παπαδόπουλος διατυπώνεται επίσης το ερώτημα τί οδήγησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη να μεταβάλλει την στάση του και να αποδεχθεί το συγκεκριμένο προσχέδιο, απορρίπτοντας την λύση ενός σύντομου Κοινού Ανακοινωθέντος που προκρίνει το ΔΗΚΟ και είχε γίνει αποδεκτό ως φόρμουλα το προηγούμενο διάστημα από τον ίδιο τον πρόεδρο Αναστασιάδη.
 
Μάλιστα αναφέρεται ενδεικτικά το ότι αν η Άγκυρα είναι αυτή που δεν υποχώρησε, μη αποδεχόμενη ένα σύντομο ανακοινωθέν, τότε καθίσταται σαφές ότι η πλευρά που υποχώρησε είναι η δική μας. 
 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος φαίνεται να διαφωνεί σε τουλάχιστον 8 σημεία του προσχεδίου του Κοινού Ανακοινωθέντος, κάτι που διατυπώνεται τόσο στην επιστολή που θα αποσταλεί στο Προεδρικό, ενώ αναμένεται να κάνει και δηλώσεις μετά το Συμβούλιο Αρχηγών.
 
Επισημαίνεται ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί ότι ο ΠτΔ ξεφεύγει από τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για το Κυπριακό, σε περίπτωση επίτευξης λύσης στο συγκεκριμένο Κοινό Ανακοινωθέν, το οποίο έχει πολλές 'εποικοδομητικές διπλωματικές ασάφειες.
 
Πρόβλημα εντοπίζεται εξίσου και στο ζήτημα που αφορά στο κατάλοιπο εξουσίας που παραχωρείται και στα 2 μέρη πριν καν ξεκινήσει η διαδικασία διαπραγμάτευσης...
 
Ερωτηματικό παραμένει η στάση του υποψήφιου για την προεδρία της Κύπρου, Γ.Λιλλήκα, ο οποίος δεν έχει φανεί πουθενά μέχρι στιγμής, παρά την συμμαχία του με τον Ν.Παπαδόπουλο.
 
Σε κάθε περίπωση η κλήση Καρογιάν ερμηνεύεται από τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές ως απόπειρα παρέμβασης στα εσωκομματικά του ΔΗΚΟ, καθώς στις 9 Φεβρουαρίου διεξάγεται η δεύτερη φάση των εσωκομματικών εκλογών.
 
Όλα αυτά ενώ ο Ν.αναστασιάδης επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα για σηυνομιλίες με Σαμαρά-Βενιζέλο και το "θάψιμο" του Κυπρικακού Ελληνισμού.
 
Όλα είναι προδιαγεγραμμένα: Όπως έγραψε το defencenet.gr το δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας στις ΗΠΑ, της "Πρωινής" περιέγραφε με ακρίβεια το το ακριβώς συμβαίνει:  
 
"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση Τζον Κέρι, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, 16-17 Ιανουαρίου, φυσικά δεν έγινε γιά να ''ενημερωθεί'' η αμερικανική πολιτική ηγεσία γιά το ''πρόγραμμα'' της προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση Ελλάδας, το α' εξάμηνο 2014. 
 
Ο ισχυρισμός αυτός, δεν πείθει ούτε αφελείς.
 
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ, δεν καλεί υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών γιά να μάθει πως θα ''προεδρεύσει η χώρα τους'' σε όργανα και θεσμούς, όπου η προεδρία είναι διακοσμητική και διόλου ουσιαστική, σε ότι αφορά θέματα και λήψη αποφάσεων.
 
 Και φυσικά, δεν καλεί υπουργούς, απλά γιά την...αναμνηστική φωτογραφία. Τους καλεί όταν έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει, να ζητήσει, να 
απαιτήσει.
 
'Ετσι, ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να εξασφάλισε την αναμνηστική φωτογραφία γιά χρήση στα ΜΜΕ Ελλάδας, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την ουσία της πρόσκλησης. 
 
Και αφού δεν είχε να προτείνει αυτός κάτι, δηλαδή αιτήματα ελληνικά προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων, ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές, άκουσε μόνο τα (απαιτητικά) αιτήματα του Κέρι:
 
- ''Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν''. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, με δεδομένη την μηδενική αντίδραση του λαού σε Κύπρο και Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Σαφέστατη η δήλωση Κέρι, τρεις φορές σε δύο παραγράφους, μετά την συνάντηση και μπροστά στις κάμερες το πιστοποιεί μιά επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Στεητ Ντηπάρ-
τμεντ, http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/01/220007.htm   όπου καταγράφονται οι ακριβείς δηλώσεις -με κείμενο και βίντεο- και όχι ότι μεταδόθηκε στην Αθήνα.
 
Και το ατόπημα: Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, στις κοινές δηλώσεις τους, αποκαλούσε τον κ. Βενιζέλο ''Ελληνα υπουργό Εξωτερικών'', ο δικός μας αποκάλεσε τον κ. Κέρι, σκέτο ''John'', λες και γνωρίζονται χρόνια... (''Π'')
 
Η εφημερίδα δικαιώθηκε ήδη, μένει να δούμε τι θα ακολουθήσει και στο Σκοπιανό.
 
Το Συμβούλιο των Αρχηγών, μετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Γενικός Γραμματέας των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, και βέβαια ο νεκροθάφτης το Κυπριακού Ελληνισμού, πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. 
 
Τ,μήμα ειδήσεων defencenet.gr