23.2.14

Νίκος Νικολόπουλος : Δήλωση για την Χρυσή Αυγή


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:

«Η Δημοκρατία υπερέχει γιατί δεν διώκει και δεν φυλακίζει τις άλλες ιδεολογίες, αλλά τις νικάει στο πεδίο των επιχειρημάτων»

«Θα είμαι πάντοτε ενάντιος σε ο,τιδήποτε προσπαθεί να φυλακίσει την ελευθερία και να μετατρέψει την δημοκρατία σε έναν… εκδημοκρατισμένο φασισμό» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, εάν με τις κινήσεις και τις δηλώσεις του στηρίζει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Νικολόπουλος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι, μέσω των φυλακίσεων και των διώξεων εις βάρος της Χρυσής Αυγής μπορεί να λειαίνουν το έδαφος για μία εκτεταμένη επιχείρηση πολιτικών διώξεων, που θα διατρέχουν όλο τον άξονα της εκάστοτε αντιπολίτευσης, ώστε “νόμιμοι” να είναι μόνον όσοι είναι με το σύστημα και όλοι οι άλλοι να μετατρέπονται σε “παράνομους”. Εάν κάτι τέτοιο συμβαίνει τότε, κανένας πραγματικός δημοκράτης δεν μπορεί να το αποδεχτεί, αφού στη δημοκρατία, η πολιτική διαπάλη διεξάγεται με όρους ιδεολογικούς, με τη δύναμη των επιχειρημάτων και την άσκηση πολιτικής υπέρ της ευημερίας του λαού.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η ποινικοποίηση των ιδεολογιών – ακόμα και των πλέον ακραίων όπως ο απεχθής Ναζισμός - είναι απολύτως αντιδημοκρατική. Η άνθηση των ακραίων αντιλήψεων στην χώρα είναι απότοκο της φτώχειας, της ύφεσης και της ανεργίας που πλήττει τον λαό. Η απάντηση της δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι η φυλάκιση και τιμωρία των αποτελεσμάτων της κρίσης, αλλά η αντιμετώπιση των αιτίων της κρίσης. Κάθε άλλη  στρατηγική, όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματική, αλλά είναι και επικίνδυνη!
Είναι η ώρα λοιπόν, το σύνολο όσων πιστεύουν πραγματικά στην δημοκρατία, σε όποια κομματική παράταξη και αν ανήκουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην νομίζουν ότι κρυβόμενοι θα δοξαστούν. Ας μιλήσουν ανοικτά για δημοκρατία και ας την υπερασπιστούν. Όπως έπραξε ο Μανώλης Γλέζος που ψήφισε ενάντια στην διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. Δεν πιστεύω να υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Γλέζος θέλει να προστατεύσει την Χρυσή Αυγή ή ότι συμπαθεί τον ναζισμό και οποιαδήποτε άλλη, ολοκληρωτική και φασιστική ιδεολογία.
Ο Μανώλης Γλέζος, διαφύλαξε την Δημοκρατία, ξέροντας ότι η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών κάποιων βουλευτών δεν μπορεί να συνδυάζεται με την κατάργηση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών, όπως είναι και η χρηματοδότηση των πολιτικών σχηματισμών που έλαβαν ένα ικανό ποσοστό από τον λαό και εκπροσωπούν ένα σημαντικό κομμάτι του.

Ακριβώς αυτό τονίζω και εγώ. Δεν στηρίζω τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά τη Δημοκρατία!»