17.2.14

ΠΡΩΤΑ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΩΡΑ ΑΠΑΤΗ Α.Ρόντος: Ο άνθρωπος που βρίσκεται μέσα σε κάθε βόθρο τώρα διώκεται και για απάτη

Στον πρώην στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τον μυστηριώδη Αλεξ Ρόντο εστιάζονται και πάλι για μία - ακόμη - βρώμικη ιστορία αυτή της απάτης της ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης μετα την υπόθεση της σχεδίου απόπειρας δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή. 
Για την απάτη της ΜΚΟ έχει συλληφθεί ήδη ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Τζεβελέκος, ενώ έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος ακόμη 6 ατόμων.

Ανάμεσά τους είναι και ο Άλεξ Ρόντος, καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, υπέγραφε ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην συγκεκριμένη ΜΚΟ.
Σε βάρος του κ. Ρόντου έχει σχηματιστεί δικογραφία για απιστία και ψευδή βεβαίωση. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αφρική ως εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ (ποιος είπε ότι οι πράκτορες χάνονται;)
Κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της ψευδούς βεβαίωσης και απιστίας σχετικά με την υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εντός του πλαισίου του νόμου 4022/2011 «Εκδίκαση πράξεων διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις».
Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού και σύμβουλός του, ο Αλέξης Ρόντος, ανέλαβε πρόσφατα μια ιδιαίτερη αποστολή για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, έχει προκαλέσει συχνά αντιδράσεις, κυρίως όταν έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ σχετικά με πληρωμές του Υπουργείου εξωτερικών, προς διάφορες ΜΚΟ για ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο μυστηριώδης σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου όταν ο πρώην πρωθυπουργός ήταν υπουργός Εξωτερικών Αλ. Ρόντο όπως δημοσίευσε το site της «Deutsche Welle», απεστέλη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο νότιο Σουδάν ως ειδικός απεσταλμένος «προκειμένου να συμβάλει στην πολιτική επίλυση του προβλήματος».
Σε όποιο μέρος του πλανήτη πήγαινε ο Α.Ρόντος, όπως στην Γεωργία, ασιατικές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες κλπ, παντού μετά ξεσπούσαν ταραχές.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και βουλευτής του ΛΑΟΣ Ιωάννης Κοραντής, τον είχε κατονομάσει ως άτομο το οποίο αναφερόταν σε έκθεση των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ το 2008 ότι  ήταν "Ο άνθρωπος που γνώριζε την υπόθεση της συνωμοσίας για την δολοφονία του Κώστα Καραμανλή"! Και τονίζει ότι "Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά γενικά ότι πληροφορίες μας έδιναν οι Ρώσοι αποδεικνύονταν απόλυτα αξιόπιστες".
Ο ίδιος έχει καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση ότι "Είχαμε μια επίθεση βόμβας με τηλεχειρισμό στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία έγινε ακριβώς όπως περιέγραφαν οι Ρώσοι ότι θα γινόταν η επίθεση κατά του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Την ευθύνη της επίθεσης την είχε πάρει μια «τρομοκρατική» οργάνωση με την επωνυμία «Λαϊκή Θέληση», δηλαδή μία από αυτές τις οργανώσεις που οι Ρώσοι χαρακτηρίζουν «ελεγχόμενες από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες».
«Η επίθεση έγινε όπως ακριβώς περιγραφόταν ότι θα γινόταν η επίθεση στο κομβόϊ του πρωθυπουργικού αυτοκινήτου. Και οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ο Α.Ρόντος γνώριζε σε βάθος όλη την υπόθεση".
O Άλεξ Ρόντος, σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών είτε όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ.Παπανδρέου, είτε όταν ήταν πρωθυπουργός, με πολλές αποστολές σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες "ενεργειακού χαρακτήρα", με εμπλοκή σε ΜΚΟ στις χώρες αυτές, με κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Γεωργίας που οδήγησε την χώρα στον αυτοκτονικό πόλεμο κατά της Ρωσίας το 2008, ένας μυστηριώδης άνθρωπος που εμφανίζεται σε όλα τα "καυτά σημεία" του πλανήτη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr