15.2.14

Τεράστιο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο – Ένας νεκρός

Ένας 85χρονος επιβάτης σε κρουαζιερόπλοιο στο Κανάλι της Αγγλίας έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, όταν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε το πλοίο που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες.
Το κύμα χτύπησε το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο Marco Polo, καθώς προσέγγιζε το κανάλι της Μάγχης, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Το πλοίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Tilbury στο Essex, στο τέλος ενός ταξιδιού 42 ημερών από τον Αμαζόνιο και τις Δυτικές Ινδίες.
Το νερό της θάλασσας έσπασε ένα παράθυρο του βάρους 22.000 τόνων πλοίου, τραυματίζοντας έναν αριθμό από τους 735 επιβάτες, που ήταν κυρίως Βρετανοί.

Ένα 85χρονος επιβάτης και μια 70χρονη γυναίκα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όμως ο άντρας αργότερα εξέπνευσε.
Το Marco Polo είναι ναυλωμένο από την Cruise & Maritime Voyages, ενώ το διαχειρίζεται η ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία Global Maritime Group Inc.
Αυτό το περιστατικό αποτελεί το πιο τραγικό αποτέλεσμα της τεράστιας καταιγίδας που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο από το βράδυ της Παρασκευής, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα και αρκετές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει.
e-nautilia.gr/