13.2.14

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: "Η συμφωνία οδηγεί στη διάλυση της Κύπρου"

Έντονη κριτική στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τη χθεσινή του ανάλυση για το κοινό ανακοινωθέν, άσκησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης έδωσε ερμηνείες για εσωτερική κατανάλωση, προσπάθησε να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις για μια κακή συμφωνία και, ενώ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να ενημερώσει το λαό για το περιεχόμενο της συμφωνίας, προτίμησε να τον παραπλανήσει.
Ο κ. Παπαδόπουλος διαφώνησε με την τοποθέτηση για τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η συμφωνία παραπέμπει σε διάλυσή της και παρθενογένεση.

Χαρακτηριστικά, υποστήριξε πως είναι εμφανές ότι, με τη συμφωνία Αναστασιάδη - Έρογλου, δεν ξεκαθάρισε η βάση των διαπραγματεύσεων -ή, αν ξεκαθάρισε, ξεκαθάρισε εναντίον μας, σχολίασε, προσθέτοντας ότι οι «γενναιόδωρες προσφορές Χριστόφια κατοχυρώνονται», ενώ ο Κύπριος πρόεδρος είχε δεσμευτεί στο ΔΗΚΟ και το λαό ότι θα τις αποσύρει.
Από την πλευρά του, να διατηρήσει τον πολιτικό του λόγο στα επίπεδα του πολιτικού πολιτισμού που αρμόζει σε μια ώριμη κοινωνία και δημοκρατία, ζήτησε ο Νίκος Αναστασιάδης από τον κ. Παπαδόπουλο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr