6.2.14

Ε.Ε.: Εξετάζουμε το Ελληνικό αίτημα

Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης.

Αυτό διαβεβαίωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ Γιοχάνες Χαν και πρόσθεσε ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατό με απάντηση.



Real.gr ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ από realmedialive 

Η συζήτηση των δυο ανδρών πραγματοποιήθηκε παρουσία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR).

Συνδιοργανώνεται από την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Σε απόγνωση οι έμποροιΗ συζήτηση αυτή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αποτέλεσε συνέχεια των χθεσινών ενεργειών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών.

Αφορούν για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς και τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για το νησί.

Μιχελάκης στον realfm 97,8: Θα πιέσω για χρήματα από τις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας, νωρίτερα,  στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, αλλά και στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για την εξεύρεση ευρωπαϊκών πόρων.

«Με το που επέστρεψα από την Κεφαλονιά, ήταν ένα προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου μίλαγα στην επιτροπή Περιφερειών. Εκεί βάλαμε το θέμα, πραγματικά οι ευρωπαίοι έχουν κάθε διάθεση να βοηθήσουν», είπε ο Γιάννης Μιχελάκης. 

real.gr