12.2.14

Οι αριθμοί λένε "ναι" στο ενιαίο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς - Δείτε τα στοιχεία


Ενιαίο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς ναι ή όχι; Οι πίνακες και τα στοιχεία του ΣΥΣΜΕΔεπιμένουν ότι προς το σμφέρον των στρατιωτικών να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο.

Οι παρακάτω πίνακες είναι ενδεικτικοί και αποτυπώνουν τί λαμβάνουν οι στρατιωτικοί και τί οι δημόσιοι υπάλληλοι.












Οι πίνακες επιβεβαιώνουν ότι και μετά τις σκληρές μειώσεις που υπέστησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι στρατιωτικοί εξακολουθούν να είναι αρκετά πίσω από αυτούς. Συγκεκριμένα αυτό που προκύπτει από τους πίνακες είναι ότι οι βασικές αποδοχές (βασικός μισθός + επίδομα χρόνου υπηρεσίας) της κατηγορίας  αποφοίτων ΑΣΕΙ είναι κατά μέσο όρο 17% χαμηλότερες των βασικών μισθών, των αντιστοίχων (βάσει του χρόνου υπηρεσίας), δημοσίων υπαλλήλων.  Η αρνητική εις βάρος των στρατιωτικών διαφορά διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου, υπερβαίνοντας ακόμη και το -25%. Παρόμοια διαπιστώνουμε ότι στην κατηγορία αποφοίτων ΑΣΣΥ οι διαφορές στις βασικές αποδοχές, οι οποίες και σε αυτή την περίπτωση διατηρούνται σε όλο το εύρος του εργασιακού βίου, είναι αρνητικές σε βάρος των στρατιωτικών, με μέση τιμή -19,1% και μέγιστη -29,62%. Συμπερασματικά οι στρατιωτικοί κάθε κατηγορίας μέχρι τα 25 έτη υπηρεσίας λαμβάνουν κατά μέσο όρο 20% μικρότερες βασικές αποδοχές από τους αντίστοιχους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ μετά τα 25 έτη (30 για τη 2η κατηγορία) το ποσοστό της διαφοράς γίνεται μονοψήφιο παραμένοντας όμως αρνητικό σε βάρος των στρατιωτικών.  Έτσι, έχουμε μια άνιση μεταχείριση έναντι των χαμηλόβαθμων και νεώτερων στελεχών και γενικά μια ασύμμετρη και ανομοιογενή αύξηση των αποδοχών κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους.
 
Βέβαια για την αποζημίωση των υπερωριών των στρατιωτικών ούτε λόγος. Αυτό φοβίζει την κυβέρνηση; Αν και δεν ήταν μεγάλα, εντούτοις τα ποσά που ελάμβαναν οι στρατιωτικοί ως ημερήσια αποζημίωση μέσω της καταβολής Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας λόγω θέσης και βαθμού μηνός και τριμήνου, αλλά και ως αποζημίωση Παραμεθορίου και τα οποία έπαψαν πλέον να χορηγούνται.
 
Ποια ήταν αυτά; Ο παρακάτω πίνακας τα αποτυπώνει με σαφήνεια που δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.




Τι έχασαν οι στρατιωτικοί;

 
Ο παρακάτω ενδεικτικός πίνακας μιλά με αριθμούς τη γλώσσα της αλήθειας:





onalert