22.2.14

Η σύντροφός του σκότωσε τον ΕΠΟΠ στην Κάρπαθο - Ομολόγησε το φόνο


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α' Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, η ανθρωποκτονία του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη, που έγινε προχθές το βράδυ, στην περιοχή Πηγάδια Καρπάθου.

Δράστιδα είναι 31χρονη Ελληνίδα, η οποία κατά την ανάκριση ομολόγησε με λεπτομέρειες την πράξη της και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση και ειδικότερα για υπόθαλψη εγκληματία συνελήφθησαν η 50χρονη μητέρα της και ένας 42χρονος Έλληνας, οι οποίοι τη βοήθησαν να αποκρύψει πειστήρια και να αλλοιώσει τη «σκηνή» του εγκλήματος.


Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και της αξιοποίησης στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού, η 31χρονη χρησιμοποιώντας σπασμένο γυάλινο ποτήρι τραυμάτισε θανάσιμα τον 30χρονο στη θωρακική χώρα, μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος, όπου διέμεναν.

Στη συνέχεια, η 31χρονη, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, άλλαξε τα ρούχα της, έβγαλε τη μπλούζα που φορούσε το θύμα και επιχείρησε να καθαρίσει τα αίματα από το χώρο, με τη βοήθεια της μητέρας της και του 42χρονου, που τους κάλεσε τηλεφωνικά και πήγαν στο διαμέρισμα.

Επιπλέον κατασχέθηκε το σπασμένο γυάλινο ποτήρι, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς μέσα σε πλαστική σακούλα σε κάδο απορριμμάτων, κοντά στο διαμέρισμα, όπου το είχε ρίξει ο 42χρονος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


onalert