27.2.14

«Άνθρακας» ο... θησαυρός

"Άνθρακας" φαίνεται ν' αποδεικνύεται ο θησαυρός για τους χρυσοθήρες στη Σκοπιά του δήμου Ν. Ζίχνης, αφού οι μέχρι στιγμής έρευνές τους έχουν αποβεί άκαρπες.

Εδώ κι έναν μήνα σκάβουν τεράστιους λάκκους έξω από το χωριό, μέσα στα χωράφια και σε δύσβατες περιοχές, με τα σκαπτικά μηχανήματα να μην σταματούν ούτε λεπτό και τους σύγχρονους Ιντιάνα Τζόουνς να ζητούν τη μία παράταση χρόνου μετά την άλλη από το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ζίχνης, ελπίζοντας ότι η επόμενη ημέρα θα είναι και η τυχερή τους.


"Έψαχναν για ένα βαγόνι γεμάτο με ράβδους χρυσού, που έκρυψαν οι Τούρκοι" μας λέει ο αντιδήμαρχος Ν. Ζίχνης Δαμιανός Χατζηχαραλάμπους, "αλλά τελικά οι μέχρι τώρα ο έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς". 

Οι κυνηγοί του... θησαυρού, χρησιμοποίησαν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ οι ενδείξεις από την υπόγεια κάμερα που ανέλυε το υπέδαφος, τους έδινε ελπίδες πως σίγουρα ψάχνουν στο κατάλληλο σημείο.

Το όλο ζήτημα έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια στο χωριό, με τους κατοίκους να βλέπουν να αλλάζει η ζωή τους. "Τουλάχιστον υπάρχει κίνηση στο χωριό μας" λένε κάποιοι, που ήδη... θησαυρίζουν από όλους τους επισκέπτες τους χωριού, με τα καφενεία και τα μικρά μεζεδοπωλεία να κάνουν "χρυσές" δουλειές.

"Σκάβε- σκάβε θα βρουν πετρέλαιο στο τέλος και θα σωθούμε όλοι" τονίζουν κάποιοι, περιπαικτικά, ενώ δεν λείπει και η... γκρίνια από αυτούς που έχασαν την ησυχία τους.

Την ίδια ώρα, που άλλοι κλείνουν -όπως ορίζει ο νόμος- τις τεράστιες λακκούβες, κάποιες άλλες ομάδες Σερραίων ετοιμάζουν νέα εξόρμηση, με τα σκαπτικά τους μηχανήματα, για να βρουν τον... κρυμμένο θησαυρό, με την ΚΗ' Εφορία Αρχαιοτήτων να βρίσκεται καθημερινά επί ποδός και την αστυνομία να περιπολεί το σημείο.

"Υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν κάνει αίτηση να τους παραχωρήσουμε άδεια για να σκάψουν. Είμαι αντίθετος με όλα αυτά, αλλά δεν μπορούμε να μην τους δώσουμε άδεια" επισημαίνει ο δήμαρχος Ν. Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής, ο οποίος εύχεται τελικά να βρεθεί -αν υπάρχει- ο θησαυρός, με την ελπίδα πως θα επωφεληθεί και ο δήμος οικονομικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ