20.2.14

Σίμος Κεδίκογλου: Ξεκάθαρη βούληση για πάταξη του λαθρεμπορίου

Την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση της λαθρεμπορίας ναυτιλιακών καυσίμων ο κ. Κεδίκογλου επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την πλήρη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης και τόνισε: «είναι ξεκάθαρο πως αυτή η κυβέρνηση δεν κοιτάζει ποιος είναι, τι ρόλο παίζει κλπ».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «πρέπει να σταματήσουμε κάθε μορφή λαθρεμπορίου» και επισήμανε ότι με την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης σταμάτησε το λαθρεμπόριο μέσω του πετρελαίου θέρμασνης, ενώ όπως είπε, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση μπορεί να ελέγξει και το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα.
Το Σαββατοκύριακο οι απολογίες των 15
Προθεσμία για να απολογηθούν κατά ομάδες το Σάββατο και την Κυριακή πήραν από τον ανακριτή Πειραιά οι 15 συλληφθέντες για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων. Μέχρι τότε θα κρατούνται στη ΓΑΔΑ.
Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς τους.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός, ένα ανώτερος υπάλληλος του ΥΠ.Ε.Κ.Α., καθώς και ένας υπάλληλος του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.
Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 36 έως 62 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οι οποίοι αναζητούνται.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.
Σημειώνεται ότι μέσα σε μία διετία, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η οργάνωση διοχέτευσε στην αγορά 4,5 λίτρα λαθραίο πετρέλαιο με αποτέλεσμα  οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι να ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ.
naftemporiki