4.2.14

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ- Σεισμόπληκτη περιοχή κηρύσσεται η Κεφαλονιά

Mιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος ανακοίνωσε ότι το νησί εντός της ημέρας θα κηρυχθεί σεισμόπληκτο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών.
Σύμφωνα με τον ΓΓ, μέχρι το βράδυ της Κυριακής είχαν κηρυχθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση 750 σπίτια κυρίως στην περιοχή της Παλικής ενώ από σήμερα θα επανελεγχθούν ακόμη και τα πράσινα.
Στο νησί έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων» για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, με αποτέλεσμα η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού να είναι μεγάλη. Επίσης συνεχώς καταφτάνουν μηχανικοί, οι οποίοι θα ελέγξουν από μηδενική βάση όλα τα σπλιτια και τις υποδομές.

Τα ξημερώματα έφτασε στην Κεφαλονιά ένα ακόμη C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 1.000 υπνόσακους, 260 σκηνές, είδη πρώτης ανάγκης και άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι θα εξετάσουν τον βυθό στο Αργοστόλι για να δουν αν μπορούν να «δέσουν» τα πλοία «Χίος» και «Προμηθεύς». Υπενθυμίζεται ότι στο Ληξούρι βρίσκεται ήδη προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταφέρθηκε στο νησί με το πρώτο αεροσκάφος C-130 και το ελικόπτερο Σινούκ του Στρατού Ξηράς.
Επίσης χθες το βράδυ αναχώρησε για την Κεφαλονιά το αρματαγωγό «Ικαρία» (θα φτάσει στο νησί το μεσημέρι), το οποίο μεταφέρει ένα μικρομηχάνημα του Μηχανικού, έναν προωθητή γαιών, έναν φορτωτή, έναν εκσκαφέα τάφρου, ένα ανατρεπόμενο όχημα, ένα ρυμουλκό μεταφοράς μηχανημάτων, έναν αυτόνομο φωτιστικό πύργο, ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, ένα όχημα τζιπ Mercedes 290 GD, ένα όχημα γενικής χρήσης Steyer από το 747 ειδικό τάγμα Μηχανικού και δύο οχήματα γενικής χρήσης με κινητά μαγειρεία εκστρατείας με επιπλέον το σκηνικό υλικό για την ανάπτυξη τους και τη διαμονή του προσωπικού, δύο υδροφόρα οχήματα, δύο οχήματα Magirus με 15 χημικές τουαλέτες, ένα όχημα τζιπ Terrano, ένα βυτιοφόρο 4500 λίτρων και ένα όχημα επικοινωνιών, από την Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr