27.2.14

Ο Ερντογάν αντεπιτίθεται και ετοιμάζεται να συλλάβει τον Γκιουλέν!


Σε αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει το ΑΚΡ, το κόμμα του κ. Ερντογάν, ετοιμάζοντας να εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Γκιουλέν, που θεωρείται από την πλευρά του Τούρκου Πρωθυπουργού ως ο υποκινητής της επίθεσης που δέχεται για θέματα διαφθοράς.
Όπως γράφει η εφημερίδα Taraf  εκκρεμεί η απόφαση για το χρόνο που θα εκδοθεί το ένταλμα – πριν ή μετά τις εκλογές; Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που καταγράφει η εφημερίδα, οι ΗΠΑ θα κληθούν να παραδώσουν τον Γκιουλέν. Υπάρχουν, ωστόσο, ανησυχίες ότι το ένταλμα σύλληψης θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο αποτέλεσμα των εκλογών.



Συνολική αναπροσαρμογή τακτικής

Σύμφωνα με την Taraf, η πρόσφατη δημοσίευση των ηχητικών καταγραφών έχει αναγκάσει το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ να τροποποιήσει τις τακτικές του επιλογές. Το δημοσίευμα τονίζει επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών - γενικών και Προεδρικών.

Σχετικό είναι  και  το θέμα της εφημερίδας Τakvim που ισχυρίζεται ότι ήδη διεξάγεται δικαστική έρευνα κατά του Γκιουλέν και των συνεργατών του.

Χρηματοδότης πολιτικών των ΗΠΑ

Τις προάλλες και σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Ερντογάν φέρεται να έκανε νύξη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ομπάμα  στην παρουσία και το ρόλο του Γκιουλέν, χωρίς να τον κατονομάσει.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με  παλιότερο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah, το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, το «Έργο» (Hizmet),  φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει πολλούς Αμερικανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου Ομπάμα.Κατα την εφημερίδα τα τελευταία 8 χρόνια το κίνημα προχώρησε σε δωρεές σε πολιτικούς των ΗΠΑ - συνολικά 1,5 εκατ. δολάρια.
Μεταξύ των Αμερικανών πολιτικών που φέρονται ότι έχουν δεχθεί δωρεές του κινήματος είναι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατική πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Χίλαρι Κλίντον και ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία στις εκλογές του 2012 κ. Τζέιμς Ρίτσαρντ  Πέρι κ.α..Επίσης η εφημερίδα έγραψε ότι  ο επιχειρηματίας κ. Μπουράκ Γενέρογλου που φέρεται να  ανήκει στο περιβάλλον του Γκιουλέν, φέρεται να είχε δωρίσει 653.000 δολάρια στην εκστρατεία του Ομπάμα.
onalert