10.2.14

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ Η ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ...ΔΙΑΣΩΣΗΣ Το "ευρωσυμβόλαιο" αντικαθιστά το..μνημόνιο

Εμείς δεν αναγνωρίζουμε ούτε ευρωσυμβόλαια ούτε βρωμοσυμβόλαια.Είναι άκυρα εξ υπαρχής εφ όσον δεν τα αποδέχεται ο Ελληνικός Λαός.Οι υπογράφοντες αυτά, δεν εκπροσωπούν πλέον παρά μόνο τον εαυτό τους.
Α/Αλ
Ευρωπαίοι εταίροι για ακόμη μια διάσωση της Ελλάδας, δεν θα ονομάζεται μνημόνιο αλλά ευρωσυμβόλαιο! Πρόθεση των δανειστών είναι νέα δημοσιονομικά μέτρα να απαιτούνται μόνο σε περίπτωση εκτροχιασμού του προγράμματος.
Το «ευρωσυμβόλαιο» θα προβλέπει εποπτεία στην πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Η φοροδιαφυγή, ο καλύτερος συντονισμός στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων , η βελτίωση του δικαστικού συστήματος, η αξιολόγηση στο δημόσιο, η τραπεζική ενοποίηση θα είναι μερικές από τις βασικές πρόνοιες του ευρωσυμβολαίου.

Η ευρωζώνη θα ζητήσει επίσης επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των σιδηροδρόμων, των περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών και των ακινήτων.
Επιπλέον, θα προωθηθεί η εντατικοποίηση των ελέγχων στους δικαιούχους των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας και ειδικά στα επιδόματα αναπηρίας, μέσω της αύξησης της συχνότητας των επανελέγχων.
Στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου θα συζητηθεί το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος.Το ποσό που θα απαιτηθεί εκτιμάται μεταξύ 13-15 δισ. ευρώ και θα καλυφθεί απευθείας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η τελική απόφαση για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και το νέο πρόγραμμα θα ληφθεί τον Ιούνιο, ωστόσο η δέσμευση των εταίρων θα δημοσιοποιηθεί πριν από τις ευρωεκλογές και η λύση που προκρίνεται είναι ένα έμμεσο «κούρεμα» του χρέους, το οποίο θα έχει τη μορφή της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων από 30 σε 50 χρόνια και της περαιτέρω μείωσης των επιτοκίων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr