8.2.14

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας


Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε χώρους του Α.Π.Θ. και στην περιοχή της Καλαμαριάς

Προσήχθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ (8)

Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις ληστειών

Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων που έχουν στόχο την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και των Τμημάτων Ασφαλείας Λευκού Πύργου και Καλαμαριάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν απογευματινές ώρες χθες (07-02-2014), συντονισμένη επιχείρηση σε χώρους του Α.Π.Θ και στην περιοχή της Καλαμαριάς.


Κατά τη διάρκεια της στοχευμένης δράσης, προσήχθησαν από τις προαναφερόμενες περιοχές δεκαεννέα (19) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οκτώ (8), ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Ληστείας» και των παραβάσεων Νόμων «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών» και «Περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα συνελήφθησαν:
·          24χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ø  (437) γραμμάρια κάνναβης,
Ø  (4) κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
Ø  Το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο 24χρονος, την 03-12-2013 και 18-01-2014, διέπραξε δύο ληστείες εντός των χώρων του Α.Π.Θ. σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 21 και 20 ετών, από τους οποίους αφαίρεσε μικρά χρηματικά ποσά και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

·          22χρονος ημεδαπός, ο οποίος την 06-02-2014, εντός των χώρων του Α.Π.Θ., διέπραξε ληστεία σε βάρος 22χρονος αλλοδαπού, από τον οποίο αφαίρεσε ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

·          Τέσσερις (4) αλλοδαποί, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

·          24χρονος αλλοδαπός, για τον οποίο προέκυψε απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας.

·          35χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία (1) απόφαση για φορολογικές παραβάσεις.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, σε βάρος 14χρονου ημεδαπού για «Ληστεία», διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 25-01-2014 και 29-01-2014, διέπραξε (2) ληστείες ενώ την 10-12-2013, πραγματοποίησε απόπειρα ληστείας σε βάρος ανηλίκων, από τους οποίους αφαίρεσε κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι ειδικές δράσεις θα συνεχιστούν για την αντιμετώπιση κάθε παράνομης συμπεριφοράς.