14.2.14

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΧΗΜΙΚΩΝ Σύγκληση του Εθνικού Συμβούλιου Εξωτερικής Πολιτικής

Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου  Εξωτερικής Πολιτικής ενημέρωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος  για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας καθώς και για το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Ο  πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζήτησε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό.
Για την πρωτοβουλία αυτή ο Π. Καμμένος ενημέρωσε τον Ε. Βενιζέλο κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί μετά από συζήτηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η ενημέρωση του Ε. Βενιζέλου για τα χημικά της Συρίας αφορούσε μεταξύ άλλων και τους φόβους που επικρατούν στον πληθυσμό ιδιαίτερα της Κρήτης για τον κίνδυνο που εγκυμονεί για το γενικότερο θαλάσσιο περιβάλλον η καταστροφή των χημικών σε μια τόσο κλειστή θάλασσα όπως είναι η Μεσόγειος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr