14.2.14

Η καθαρίστρια που "πιάνει στα πράσα" ληστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μετανάστρια από τη Ρουμανία ακινητοποίησε γυναίκα την ώρα που λήστευε ηλικιωμένο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της πόλης.
Το εντυπωσιακό όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, είναι ότι η ίδια πριν από τρία χρόνια είχε πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη ληστή του ίδιου καταστήματος.
Η 54χρονη καθαρίστρια ήταν το πρόσωπο της ημέρας στην οδό Εγνατία, όπου βρίσκεται το ενεχυροδανειστήριο του 69χρονου, όπου σημειώθηκε η επίθεση με κατηγορούμενη μια 45χρονη. Η γυναίκα ακινητοποίησε τον ηλικιωμένο ψεκάζοντας το πρόσωπό του με σπρέι πιπεριού, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε με πλαστικό πιστόλι που κρατούσε και κατάφερε να αρπάξει 30 χρυσές λίρες.

“Την είδα όταν έριξε το σπρέι και μπήκα μέσα στο γραφείο”, περιέγραψε χθες η 54χρονη, η οποία αντιλήφθηκε τη ληστεία όταν καθάριζε τις σκάλες της οικοδομής όπου στεγάζεται το ενεχυροδανειστήριο. “Την έπιασα από τα μαλλιά και παλέψαμε. Κατάφερε να βγει έξω, όμως την κυνήγησα και την έπιασα”, είπε. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία και δικυκλιστές της ομάδας “Ζ” συνέλαβαν τη 45χρονη, ενώ διαπιστώθηκε πως σε βάρος της εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Η καθαρίστρια δηλώνει “δεν φοβάμαι τίποτε”, καθώς ήταν αυτή που είχε τον ίδιο ρόλο πριν από τρία χρόνια, όταν το ίδιο ενεχυροδανειστήριο έγινε στόχος δύο ομογενών ληστών, οι οποίοι μάλιστα κρατούσαν μαχαίρι. Τότε στο κατάστημα ήταν μία κοπέλα, την οποία απομάκρυνε η 45χρονη από τους ληστές, αφού όμως οι τελευταίοι άρπαξαν 12.000 ευρώ, όπως περιέγραψε. “Έτρεξα και κυνήγησα τον έναν και με ένα νεαρό τον ακινητοποιήσαμε στο πεζοδρόμιο”, είπε η 54χρονη.
Αλλά και πριν από δύο εβδομάδες ακινητοποίησε μια άλλη γυναίκα, όπως είπε, όταν έκλεψε το πορτοφόλι από τσάντα επιβάτισσας μέσα σε αστικό λεωφορείο. Την ανάγκασε μάλιστα να επιστρέψει τα χρήματα στο θύμα. “Το λέει η ψυχή της”, επιβεβαίωναν χθες αστυνομικοί της ασφάλειας, οι οποίοι γνωρίζουν τις συνθήκες της σύλληψης της 45χρονης το απόγευμα της Τετάρτης στο ενεχυροδανειστήριο της Εγνατίας.
thestival.gr