11.2.14

ΕΔΩΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ Στη δημοσιότητα εικόνες του οπλισμού των τρομοκρατών

Στη δημοσιότητας έδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ τις φωτογραφίες από το βαρύ οπλοστάσιο που βρέθηκε χτες σε διαμέρισμα μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής.
Συγκεκριμένα βρέθηκε ένα Καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 χιλ. ένα πιστόλι Browning 7,65 χιλ., ένα πιστόλι CZ, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα Mini Uzi 9 mm PARA, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα βάρους 6 κιλών και 350 γραμμαρίων σε μασούρια και συσκευασίες, δύο πλήρεις χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ εντόπισαν και συνολικά 45 πυροκροτητές (26 ηλεκτρικούς και 19 κοινούς), καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι.
Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες τουρκικής υπηκοότητας σε διαμέρισμα-γιάφκα, στην οδό Γενναδίου, του Γκύζη.
Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων καταζητούνταν για συμμετοχή στην οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο).
Ο ίδιος καταζητούνταν για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε υπόγειο διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία είχε σκοτωθεί ένα άτομο.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr