6.2.14

Το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise» καταπλέει στο Ληξούρι

Στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα στο Ληξούρι, αναμένεται να καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο «Aegean Paradise», προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πλοίο βρίσκεται στο Πέραμα και αναμένει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει.
Το πλοίο, που μπορεί να φιλοξενήσει στις κλίνες του μέχρι και 700 άτομα, θα μείνει αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και οι κάτοικοι θα μεταφέρονται με λάντζες επί του πλοίου.

Στο μεταξύ, τεχνική ομάδα του υπουργείου Ναυτιλίας, διενήργησε πλήρη έλεγχο και κατέγραψε όλες τις ζημιές των λιμενικών υποδομών του νησιού της Κεφαλονιάς, του Λιμεναρχείου Αργοστολίου, του Υπολιμεναρχείου Ληξουρίου, καθώς και της Ανωτάτης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.
Αναφορικά με τις καταγεγραμμένες ζημιές στα λιμάνια, έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης δαπανών για την αποκατάστασή τους, σε συνεργασία και με το Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς.
Παράλληλα, τα τεχνικά προβλήματα που έχουν καταγραφεί στα Λιμεναρχεία και την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού πρόκειται άμεσα να αποκατασταθούν, με κυρίαρχη μέριμνα τη λειτουργικότητα, σε συνδυασμό με την ασφάλεια του προσωπικού και των σπουδαστών.
Σημειώνεται ότι λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει δημιουργηθεί, έχει καταπλεύσει στο νησί ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από το Κατάκολο για παροχή συνδρομής, εάν απαιτηθεί.
Επιπρόσθετα, στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, καθώς και ο περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.