17.2.14

A.Τζιτζικώστας: "Υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες"


«Δεν υπάρχουν κομματικές ταμπέλες... υπηρετώ τον κόσμο ανεξάρτητα από ταμπέλες. Τα κόμματα πρέπει να αφήσουν την αυτοδιοίκηση ελεύθερη... Να μην αποφασίζει η Αθήνα για τη Μακεδονία» επισήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι.
Ο κ. Τζιτζικώστας διευκρίνισε: «δεν αποκλείω καμία κομματική στήριξη, έχω ζητήσει από τον κόσμο να μας ψηφίσει για το έργο μας και όσα λέμε, και το συγκεκριμένο σχέδιο μας για τη Μακεδονία. Ήμασταν πρώτοι σε εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ» σημείωσε.

Ερωτηθείς δε αν προτιμά τον Γιάννη Μπουτάρη ή τον Σταύρο Καλαφάτη για το δήμο, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ ψηφίζω στη Βραχιά, στο χωριό μου».
Ο κ. Τζιτζικώστας δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να κόπηκε η υποψηφιότητά του για την περιφέρεια από το ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωσή του περί «εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας ότι «δεν μπορώ να το πω αυτό, περνούν πολλά από το μυαλό μου».
Απόλυτο ψέμα ότι δέχθηκα την υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης, θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου, είπε ακόμη.
«Είναι δυνατόν να πιστεύω ότι το μνημόνιο αποτελεί λύση, όταν δεν το πιστεύει η Ευρώπη; (...) Είμαι υπέρ της ευρωπαϊκή προοπτικής, είμαι υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά δεν φέρνουν αποτελέσματα αυτά τα μέτρα» διερωτήθηκε. Ερωτηθείς αν στη Συγγρού άλλαξαν απόψεις για το Μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν άλλαξαν απόψεις;».
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή, αρκέστηκε να αναφέρει ότι «έχει ανακοινώσει τους συνδυασμούς της».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr