5.2.14

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συνελήφθη 49χρονος δικηγόρος για...εκβίαση!

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος δύο ημεδαπών (ανδρόγυνου)

Συνελήφθη ως δράστης, 49χρονος δικηγόρος

Ο συλληφθείς παρακρατούσε παρανόμως, επιδικασμένο στους παθόντες  ποσό, ύψους 171.235 ευρώ, απαιτώντας εκβιαστικά ποσοστό επί του ανωτέρω ποσού ως δικηγορική αμοιβή

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από συντονισμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση εκβίασης σε βάρος δύο ημεδαπών (ανδρόγυνου).


Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 04-02-2014, 49χρονος ημεδαπός δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για εκβίαση και υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, ο 51χρονος σύζυγος κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία ότι ο 49χρονος δικηγόρος εκβίαζε τον ίδιο και τη γυναίκα του προκειμένου να του καταβάλλουν ποσοστό επί επιδικασμένου σε αυτούς ποσό, ως δικηγορική αμοιβή, το οποίο παρακρατούσε παρανόμως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η σύζυγος του ήταν ιδιοκτήτρια οικοπέδου στην Ημαθία, το οποίο απαλλοτριώθηκε χωρίς να αποζημιωθεί. Έπειτα από προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια με τον προαναφερόμενο δικηγόρο, της επιδικάστηκε ποσό ύψους (171.235) ευρώ.

Την 24-05-2011, ο ανωτέρω δικηγόρος παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό από δικαστικό επιμελητή, χωρίς ωστόσο να το αποδώσει στη νόμιμη δικαιούχο ως όφειλε, αλλά το παρακράτησε παρανόμως χωρίς να την ενημερώσει σχετικά.

Κατά το χρονικό διάστημα από 09-01-2014 έως και χθες (04-02-2014), ο 49χρονος δικηγόρος απαιτούσε εκβιαστικά από τους παθόντες ποσοστό 20%, ως δικηγορική αμοιβή, επί του ανωτέρω ποσού, προκειμένου να τους το καταβάλει.

Πρωινές ώρες χθες (04-2-02-2014), ο δικηγόρος μετέβη στην οικία των παθόντων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και απαίτησε εκ νέου ποσοστό 20%, προκειμένου να τους καταβάλει την επιδικασθείσα αποζημίωση, οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο γραφείο του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα και βιβλιάρια καταθέσεων σχετικά με την υπόθεση.