19.2.14

Το ποσό των 2,5 εκατ. βρέθηκε σε λογαριασμούς του Π. Ευσταθίου

Το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων εκατ. ευρώ δεσμεύτηκε από τις ανακριτικές αρχές που βρέθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κατηγορουμένου για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας ATLAS Παναγιώτη Ευσταθίου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το εν λόγω ποσό αποτελεί μέρος των 36 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που φέρονται να  πέρασαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Αντιμέτωπη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος βρίσκεται η σύζυγος του Π.  Ευσταθίου, η οποία αναμένεται να απολογηθεί τις ερχόμενες μέρες ενώπιον  του ανακριτή, ενώ άλλοι 6 κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για το αντιαεροπορικό σύστημα  ASRAD.  Πρόκειται για στρατιωτικούς που μετείχαν στις επιτροπές, οι οποίες ενέκριναν την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος.
Εκτός από τους έλληνες ανακριτές, ειδικό ενδιαφέρον έχουν δείξει οι ελβετικές αλλά και οι γερμανικές για τους δύο τραπεζίτες Οσβαλτ και Λυγινό, πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στις διαδρομές του μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Μάλιστα, ο Φάνης Λυγινός, υπάλληλος ελβετικής τράπεζας (ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί στις 17 Μαρτίου) κατονομάστηκε από τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, ως τον άνθρωπο που είχε αναλάβει μέσω του τραπεζικού συστήματος να ξεπλένει τις μίζες.
naftemporiki