6.2.14

Χρυσά εφάπαξ 200.000 ευρώ στον ΟΠΕ


Μετά τα ΕΑΣ και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών έδινε χρυσά εφάπαξ- Προκαλεί ο πρόεδρος των εργαζομένων: Ζητεί να συνεχίσουν να δίνονται

Το δρόμο των παχυλών εφάπαξ που έδιναν στους εργαζόμενους τους τα υπερχρεωμένα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ακολουθούσε και ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).
Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Παπαστεργιόπουλος δεν δίστασε να προτείνει στη Βουλή να συνεχίσουν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα να λαμβάνουν τα υπέρογκα ποσά καθώς όπως ισχυρίστηκε είχαν καταβάλει τις σχετικές εισφορές.
Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είχε διαμηνύσει ότι με αφορμή τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα Εξωστρέφειας (θα προκύψει από την συγχώνευση του INVEST με τον ΟΠΕ) θα μπει τέλος στις δυσθεώρητες παροχές των εργαζομένων που έφταναν μέχρι και το ποσό των 200.000 ευρώ εφάπαξ με την συνταξιοδότηση τους.
Ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι τα ποσά για την κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων των εργαζομένων στον ΟΠΕ, κατέβαλε εξ  ολοκλήρου ο Οργανισμός και επεσήμανε ότι τα 200.000 ευρώ για κάθε έναν που έχει απομείνει στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης μετά το 2011, οπότε και έληξε το πρόγραμμα συνταξιοδότησης, θα έπρεπε να δίδονται από τον κρατικό προυπολογισμό.
Γνωστοποίησε τέλος ότι έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη ώστε να εξακριβωθεί εάν οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν τα τελευταία δέκα χρόνια κατέβαλαν τους ανάλογους φόρους
thetoc.gr/