4.2.14

Επί ποδός πολέμω το Στράτευμα …Στήνουν 160 σκηνές και μοίρασαν 1000 υπνόσακους !

Ένα C-130 με 1000 υπνόσακους και  160 σκηνές    έφτασαν στην Κεφαλονιά. 
Σκηνές και τρόφιμα μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, στους σεισμόπληκτους κατοίκους του Ληξουρίου, ενώ ήδη έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου για τους σεισμόπληκτους. Όλη την επιχείρηση συντονίζει o Aρχηγός  ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. 
Εκτός από τις σκηνές που πρόκειται να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από το σεισμό, ανοιχτά στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι τα καράβια που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου – Ληξουρίου για να προσφέρουν στέγη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.
Επίσης όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. 

Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τους ηλικιωμένους που πριν μια εβδομάδα περίπου αναγκάστηκαν να αφήσουν το γηροκομείο και μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου. Ακόμη βρέθηκε και στο νοσοκομείο της περιοχής αλλά και στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου μίλησε και έδωσε δύναμη στους σεισμοπαθείς που φιλοξενούνται στο πλοίο.
http://veteranos.gr/