3.12.13

Ένταση και χημικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης-Videos


Ένταση και χημικά έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τις 05.30 το πρωί σχολικοί φύλακες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας και ζητώντας να συναντηθούν με την ηγεσία του υπουργείου. 







Αρχικά 16 εξ αυτών εισήλθαν στο κτίριο με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε 9 προσαγωγές (6 γυναίκες και 3 άνδρες) που οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 



Οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στον χώρο και λίγο αργότερα επιχείρησαν να κλείσουν την Βασιλίσσης Σοφίας. Σε αυτό το σημείο η ένταση κορυφώθηκε με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών προκειμένου οι σχολικοί φύλακες να επιστρέψουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο του υπουργείου. 



Δύο από τους συγκεντρωθέντες λιποθύμησαν και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ επικράτησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση όταν οι απεργοί αντιλήφθηκαν το αυτοκίνητο του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και επιχείρησαν να του επιτεθούν. 



Ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων Χάρης Μπάστας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Μega είπε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση, ενώ αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα.
real.gr