17.12.13

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Μεταφορών και Επικοινωνιών (!!!) ΤΗΣ ΝΔ Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης - Οδηγούσε τζιπ με πλαστές πινακίδες! (vid)

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχάλης Λιάπης και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή συνελήφθη από άντρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής να οδηγεί ένα υπερπολυτελές τζιπ με πλαστές πινακίδες.
Οι τροχονόμοι είδαν τον οδηγό του ΙΧ να κάνει παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (πέρασε ένα STOP χωρίς να σταματήσει και έσπευσαν να τον σταματήσουν.
Οταν εκείνος κατέβασε το παράθυρο αν και είδαν πως ήταν ο πρώην υπουργός προχώρησαν στον απαραίτητο έλεγχο.

Συγκεκριμένα παραβίασε ένα Stop στην οδό Αρτέμιδος, αλλά έγινε αντιληπτός από τους τροχονόμους, οι οποίοι και του έκαναν σήμα να σταματήσει.
Οπως διαπίστωσαν οι πινακίδες που θα έπρεπε να φέρει το όχημα είχαν κατατεθεί στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο, όπως είχε δηλωθεί, ενώ ήταν και ανασφάλιστο (λογικό, αφού πώς να ασφαλίσεις ένα αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας;).
Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ.Λιάπης δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης!
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και οδήγησαν τον Μιχάλη Λιάπη στο αστυνομικό τμήμα.
Πρόκειται για μείζον πολιτικό σκάνδαλο, αφού ο Μ.Λιπαής ανήκει στον "σκληρό" πυρήνα της πολιτικής ελίτ του τόπου, όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων που κατείχε, αλλά και λόγω της ιδιότητός του ως εξάδελφος του πρώην πρωυπουργού κα ανήκων στην μεγάλη πολιτική δυναστεία των Καραμανλήδων.
Την ίδια ώρα που ο απλός πολίτης "γδέρνεται" ανηλεώς από τους ληστρικούς φόρους που του επέβαλε το πολιτικό σύστημα, και έχει χάσει ουσιαστικά το αμάξι του λόγω της τιμής της βενζίνης - ή λόγω του ότι έχει καταθέσει τις πινακίδες, όπως καλή ώρα ο Μ.Λιάπης - και πάει παντού με τα πόδια η αλαζονική πολιτική ελίτ (ο ίδιος εμπλέκεται και στην υπόθεση της SIEMENS) υποκρίνεται ότι δεν έχει να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας και καταθέτει τις πινακίδες των πανάκριβων αυτοκινήτων που οδηγεί.
Nα υπενθυμίσουμε ότι από το 2010 η ανακριβής φορολοηική δήλωση αποτελεί κακούργημα για τον δυσμοιρο Έλληνα πολίτη. Φανταζόμαστε ότι το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς.
Εμείς ως καλά κορόιδα πληρώνουμε τα σπασμένα του πολιτκού συστήματος, και αυτοί με περίσσεια αλαζονεία αποφεύγουν να δώσουν το παραμικρό, αν και τα εισοδήματά τους δεν συγκρίνονται ούτε κατά διάνοια με αυτά του μέσου Έλληνα πολίτη (μην πούμε για τους ανέργους).
Αυτή είναι η ελληνική πολιτική ελίτ που με θράσος ζητάει να μας πάρει τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, να εισβάλλει στο σπίτι μας χωρίς εισαγγελέα (αναγκάστηκαν και το πήραν πίσω, αλλα η πρόθεση παραμένει), και μας προσφέρει ως θυσία στους δανειστές, για να εξασφαλίσουν από αυτούς την παραμονή τους και μετά την ...καταστροφή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Μυρτώ Τσάβαλου, Σωτήρης Σκουλούδης

Στη σύλληψη του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλη Λιάπη προχώρησαν σήμερα άνδρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί, έπειτα από τροχονομικό έλεγχο, διαπίστωσαν ότι ο κ. Λιάπης κυκλοφορούσε με ένα τζιπ VW Touareg, το οποίο αφενός ήταν ανασφάλιστο και αφετέρου έφερε πλαστές πινακίδες, καθώς οι νόμιμες είχαν κατατεθεί στην εφορία.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φέρεται να μην έχει καν δίπλωμα οδήγησης. 

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι «τον κ. Λιάπη τον σταμάτησε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., η οποία κάλεσε την Τροχαία, προκειμένου να προβεί σε έλεγχο. Το τζιπ που οδηγούσε ο πρώην υπουργός έφερε πλαστές πινακίδες -τις νόμιμες τις είχε καταθέσει για ακινησία- και ως εκ τούτου δεν είχε ασφαλιστήριο. Παράλληλα, ο κ. Λιάπης δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης».


Στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής προσήλθε λίγο μετά τις 14.15 ο πρώην υπουργός Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιάπης.

Ο κ. Λιάπης μπήκε στο κτήριο χωρίς να κάνει καμία δήλωση. 



Need Tex
Η προσαγωγή του Μιχάλη Λιάπη στην Τροχαία της Αγίας Παρασκευής00:57reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading



Ο Λιάπης προσέρχεται στην Τροχαία
Ο Λιάπης προσέρχεται στην Τροχαία


To τζιπ VW Touareg του Μιχάλη Λιάπη
To τζιπ VW Touareg του Μιχάλη Λιάπη




Το όχημα που οδηγούσε ο Λιάπης
Το όχημα που οδηγούσε ο Λιάπης


Toυ παίρνουν τις πινακίδες
Toυ παίρνουν τις πινακίδες




Είχε γίνει καταγγελία στο ΣΔΟΕ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες, στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έφτασε ανώνυμη καταγγελία στην οποία αναφερόταν ότι ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης κυκλοφορεί με αυτοκίνητο το οποίο φέρει πλαστές πινακίδες. 

Στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησαν ότι τώρα ο πρώην υπουργός θα βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη», καθώς το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα κυμαίνεται μεταξύ 8.000 και 16.000 ευρώ.

«Πρόσφατα έφτασε στο ΣΔΟΕ καταγγελία στην οποία αναφερόταν ότι ο κ. Λιάπης κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες. Τελικά έπεσε πάνω στην αστυνομία και συνελήφθη. Τώρα θα πληρώσει πρόστιμο» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

«Έχουν διαπιστωθεί 4.000 παρόμοιες περιπτώσεις»

Πάνω από 4.000 είναι οι περιπτώσεις ιδιοκτητών οχημάτων οι οποίοι, προκειμένου να γλυτώσουν φόρους, τοποθετούν στα οχήματα τους πλαστές ή βουλγάρικες πινακίδες.

Γι’ αυτό άλλωστε, το ερχόμενο διάστημα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν τα αυτοκίνητα οι πινακίδες των οποίων έχουν παραδοθεί βρίσκονται ακινητοποιημένα στο σημείο που έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους, αναμένεται να ξεκινήσουν επισκέψεις… κατ' οίκον.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκε το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί ότι όλο και περισσότεροι πολίτες που είχαν καταθέσει πινακίδες, επισκέπτονταν την γειτονική Βουλγαρία, δημιουργούσαν μια εικονική εταιρεία καταβάλλοντας μόλις 300 ευρώ και εν συνεχεία «φορούσαν» στο αυτοκίνητό τους βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει από φόρους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η κινητοποίηση των «ράμπο» της ναυαρχίδας του υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν, μετά από γιγαντιαία επιχείρηση που έλαβε χώρα την περίοδο 25 - 28 Οκτωβρίου 2013, στελέχη της υπηρεσίας σε συνεργασία με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ακινητοποίησαν περίπου 80 πολυτελή αυτοκίνητα προκειμένου να τα ελέγξουν.

Όλα τα ακινητοποιημένα οχήματα τα οποία ήταν «παρκαρισμένα» στις εγκαταστάσεις του Σ.Δ.Ο.Ε. ήταν πάνω από 2.000 κυβικά και έφεραν βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ζητούν στοιχεία

Στις 2 Οκτωβρίου του 2013, το Σ.Δ.Ο.Ε., με έγγραφο που απέστειλε στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ζήτησε να του αποσταλεί αρχείο με στοιχεία και πίνακες που αφορούν στην κατάθεση-παράδοση πινακίδων οχημάτων κυβισμού μεγαλύτερου των 1928cc, για την περίοδο 1 Ιανουαρίου 2012 - 31 Δεκεμβρίου 2012 και την υπαγωγή τους σε καθεστώς φορολογικής ακινησίας.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο έγγραφο «για να είναι επεξεργάσιμο το ζητούμενο αρχείο θα διευκόλυνε να είναι σε μορφή Excel και να περιέχει σε αντίστοιχες στήλες το νομό, τη ΔΟΥ (κωδικό και περιγραφή), το ΑΦΜ, το επώνυμο-επωνυμία του ιδιοκτήτη, τη διεύθυνση, τον τόπο ακινητοποίησης του οχήματος (αν υπάρχει), τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον κυβισμό του».


Στις 11 Νοεμβρίου 2013, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων απέστειλε στην κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ ένα αρχείο σε μορφή excel το οποίο περιείχε σχετικές πληροφορίες.


Ο έλεγχος
Στελέχη της Δίωξης επισημαίνουν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των στοιχείων της λίστας, προσθέτοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις -εκεί που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι «κάτι δεν πάει καλά»- οι ελεγκτές θα πραγματοποιούν επιτόπια έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ακινητοποιημένα οχήματα. 

Επιπλέον, οι «ράμπο» του ΥΠΟΙΚ βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της γειτονικής χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα πολυτελή αυτοκίνητα που κατέχουν οι «επιχειρηματίες της Βουλγαρίας», είναι το μοναδικό πραγματικό αντικείμενο της εταιρείας τους, ενώ θα γίνει έλεγχος με βάση τις προβλέψεις της τελωνειακής νομοθεσίας περί «συνήθους κατοικίας» του οδηγού του οχήματος.