16.12.13

ΣΟΚ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (vid) BND: "10 συστοιχίες Iskander-M ανέπτυξε μυστικά η Ρωσία στο Καλίνιγκραντ!"


"H Ρωσία έχει αποδυθεί τους τελευταίους μήνες σε μια φρενήρη προσπάθεια μεταφοράς προηγμένων ρωσικών οπλικών συστημάτων, ειδικά πυραυλικών στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ" αναφέρει η γερμανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών BND.
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν τουλάχιστον 10 νέες ρωσικές συστοιχίες τακτικών βαλλιστικών πυραύλων  Iskander-Μ, εμβέλειας περί τα 500 χλμ. στο Καλίνινγκραντ  μέσω δορυφορικής παρατήρησης. Κάτι που δεν είχε γίνει αντιληπτό μέχρι στιγμής
Το τακτικό συγκρότημα πυραύλων Iskander – M έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει διάφορους επίγειους στόχους, όπως σταθμούς διοίκησης, μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων, εγκαταστάσεις ραντάρ και σιλό πυραύλων κλπ.

Δηλαδή θα πλήξουν τους στόχους τους που είναι το ραντάρ έγκαιρης αντιβαλλιστικής προειδοποίησης ταυτόχρονα με την εκτόξευση η ελάχιστα δευτερόλεπτα, πριν την εκτόξευση των διηπειρωτικών πυραύλων της Ρωσίας.
Τοποθετείται μαζικά στο Καλίνινγκραντ ως αντίποινα στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής αντιβαλλιστικής ομπρέλας στην Πολωνία, αλλά όπως γράφει η Bild "Κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι είχαν ηδη εγκατασταθεί στο Καλίνινγκραντ μέχρι που ήρθαν οι δορυφορικές φωτογραφίες".
Το Καλίνινγκραντ είναι η πρώτη γερμανική πόλη Κένιξμπεργ, ένας θύλακας σφηνωμένος ανάμεσα στην Πολωνία και τις βατικές δημοκρατίες, η οποία καταλήφθηκε από τους Σοβετικούς στον Β'ΠΠ και μετονομάστηκε εν συνεχεία.
Το  πυραυλικό σύστημα  χαρακτηρίζεται από υψηλή κινητικότητα  και δύναται να εκτοξεύσει πύραυλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και το βλήμα να ακολουθήσει τεθλασμένη - και όχι βαλλιστική - τροχιά για να προσβάλλει το στόχο του προκειμένου να αποφύγει τα αντιβαλλιστικά συστήματα.
Από το 2011 , ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ , ο οποίος τότε ήταν  πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας , ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων  στρατιωτικού  και διπλωματικού χαρακτήρα , ως απάντηση στην ανάπτυξη του νατοϊκού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη .
Ως πρώτο βήμα ήταν η άμεση λειτουργία νέων ραντάρ αντιπυραυλικής προειδοποίησης στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, πράγμα  που  υλοποιήθηκε  την περασμένη εβδομάδα . Το επόμενο μέτρο που προβλεπόταν ήταν  η  εγκατάσταση πυραύλων τύπου  «Iskander-Μ» .
Το θέμα της εγκατάστασης  νατοϊκών συστημάτων  αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη αποτελεί  ένα από τα πιο οξεία προβλήματα στις σχέσεις της Μόσχας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ . Τον Οκτώβριο , ξεκίνησε η κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην Ρουμανία για την εγκατάσταση πυραύλων αναχαίτισης SM - 3 IB . Οι εργασίες για την κατασκευή εγκαταστάσεων της νατοϊκής αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή Deveselu (Ρουμανία)  υλοποιείται στο πλαίσιο δημιουργίας της ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής άμυνας.
Και είναι πολύ πιθανό να δούμε εγκατάσταση Iskander-M ως αντίποινα στην Μολδαβία, αυτή την φορά...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr