16.12.13

"ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΕΘΟΡΙΟΣ"- (upd) Δήμαρχοι Ηπείρου: "Nα επιστρέψει ο Στρατός στα σύνορα για να σωθούμε"

Την επιστροφή του Ελληνικού Στρατού στα σύνρα με την Αλβανία και ίσως και με τα Σκόπια ζητούν οι δήμοι, Φιλιατών, Πωγωνίου, Κόνιτσας και Νεστορίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εισβολή "λάθρο" και η διακίνηση όπλων και ναρκωτικών που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε "Άγιρα Δύση".
Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πωγωνίου, στο Καλπάκι Ιωαννίνων.
Ο δήμαρχος Κόνιτσας, Παναγιώτης Γαργάλας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «θα πρέπει επιτέλους το κράτος, πέραν από τις υποσχέσεις, να ενεργοποιηθεί επί της ουσίας». «Για το κοινό πρόβλημα των παραμεθόριων δήμων ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς» πρόσθεσε.

Επίσης, αίτημα των δημάρχων είναι να γίνει μία ειδική μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, η οποία θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ.
Οι τέσσερις δήμαρχοι επαναφέρουν το πάγιο αίτημα να ενισχυθούν τα αποδυναμωμένα στρατιωτικά φυλάκια της μεθορίου και να επιστρέψουν οι φύλακες στα σύνορα και τα ακριτικά χωριά.
Ο Ελληνικός Στρατός έχει αποχωρήσει από την Ήπειρο, λόγω των συνεχών μειώσεων της θητείας και υποτίθεται ότι αντικαταστάθηκε από τους συνοριοφύλακες οι οποίοι όμως είναι πολύ λίγοι αριθμητικά, ανοργάνωτοι, ανεκπαίδευτοι και με οπλισμό ακατάλληλο ειδικά για νυχτερινές επιχειρήσεις...
Φυσικά η λύση στο πρόβλημα είναι η επανασύσταση της Χωροφυλακής. Μερικά αποσπάσματα της Χωροφυλακής και θα είχε λυθεί τι πρόβλημα. Εδώ "σφράγισαν" κάποτε τα σύνορα και έσωσαν την Ελλάδα από τον Στάλιν δεν θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αλβανούς λαθρεμπόρους όπλων και εμπόρους ναρκωτικών;
Ελληνικός Στρατός, δυστυχώς δεν υπάρχει αρκετός για να καλύψει τα βόρεια σύνορα...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr