26.12.13

Το Spirit of Britain στο έλεος των κυμάτων [pics]

Εγκλωβισμένοι για δεκαέξι ώρες στη θάλασσα της Μάγχης έμειναν τουλάχιστον χίλιοι επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο Spirit of Britain καθώς θεωρήθηκε επικίνδυνο να προσεγγίσει το λιμάνι του Ντόβερ.
Δεν ήταν όμως οι μόνοι. Οι επιβάτες ενός άλλου φέρι ανεμοδάρθηκαν ταξιδεύοντας από το Portsmouth στο Bilbao, μέσα στο MV Cap Finistere που επιχείρησε, αλλά μάταια, να μπει στο λιμάνι της Brest στη Βρετάνη της Γαλλίας.

Τελικά ο καπετάνιος κατάφερε να το δέσει, τριάντα έξι ώρες αφότου είχε αποπλεύσει από τη Βρετανία. Την εμπειρία της μέσα στο MV Cap Finistere περιέγραψε η Catriona Koris, που θα επισκεπτόταν τους γονείς της στην Πορτογαλία.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_1
«Δεν μπορούσαν να βρουν λιμάνι να δέσει το πλοίο. Κάποια στιγμή η καρέκλα μου γλίστρησε από τη μια άκρη του πλοίου στην άλλη. Τραυματισμένοι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε ασφαλές σημείο», είπε.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_2
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Portsmouth ρο βράδυ της Κυριακής κι έδεσε πρόσκαιρα στο Plymouth. Στη συνέχεια θα ξεκινούσε το ταξίδι του για τη βόρεια Ισπανία αλλά λόγω της κακοκαιρίας αναζήτησε καταφύγιο στο Bay of Biscay πριν τελικά δέσει σήμερα το πρωί στη Βρετάνη.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_4
Αφότου έδεσε στη Brest, όπως γράφει η Daily Mail, οι επιβάτες κλήθηκαν να καλύψουν μόνοι τους την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι το Μπιλμπάο, δηλαδή σχεδόν χίλια χιλιόμετρα.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_5
Η εταιρεία Brittany Ferries ανακοίνωσε πως θα έδινε 240 ευρώ αποζημίωση σε κάθε επιβάτη.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_6
Αντίστοιχες περιπέτειες είχε και το πλοίο Isle of Wight, στο οποίο επέβαινε ο φωτογράφος Rory Campbell…
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_7
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_8
… αλλά και άλλα πλοία που βρέθηκαν στη θάλασσα της Μάγχης.
to_spirit_of_britain_sto_eleos-twn_kumatwn_9
arouraios.gr/ http://www.e-nautilia.gr