17.12.13

Έγιναν “Παρεμβολές” στο στόχο των S-300 κατά την βολή στο ΠΒΚ ;


Ωστόσο, αυτό που δεν ξέρουν τα ξένα ΜΜΕ είναι ότι τη στιγμή της βολής, στο ανατολικό Αιγαίο πετούσε ένα τουρκικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο, ενώ ξαφνικά, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την εκτόξευση του πυραύλου, ο ιπτάμενος στόχος, που ήταν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, άρχισε να κάνει… ζιγκ-ζαγκ στον αέρα!  Σύμφωνα με το  ethnos .gr  με τον τίτλο

Πάντως, ο πύραυλος κατέρριψε τον στόχο, παρά τις όποιες παρεμβολές, απ” όπου και εάν προέρχονταν. Το γεγονός αυτό ενισχύει την αξιοπιστία των S-300, κάτι που διαπίστωσε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, καθότι ήταν η πρώτη βολή του συγκεκριμένου αντιαεροπορικού συστήματος που γίνεται εκτός ρωσικού εδάφους, και μάλιστα εντός Νατοϊκού Πεδίου Βολής…

Τι αναφέρει όμως το ρεπορτάζ απο άλλα ΜΜΕ
Με το ρεκόρ κατάρριψης εναέριου στόχου στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, συνοδεύτηκε η πρώτη δοκιμαστική βολή του κορυφαίου αντιαεροπορικού συστήματος S300, η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίς το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Ο στόχος καταστράφηκε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων, ενώ εκτελούσε ελιγμούς αποφυγής.
 Μάλιστα κάποια στιγμή και ενώ ο στόχος είχε εισέλθει στην «(Κill Zone)» πραγματοποίησε απότομη κάθοδο και χάθηκε στιγμιαία η επαφή με το στόχο από το κύριο ραντάρ Ερεύνης δε στόχος είναι λίγο πιο μεγάλος από τα αεροπλανάκια αερομοντολιστών !
Η φράση «lost target» ακούστηκε και όλοι πάγωσαν στην αίθουσα όπου γίνεται μετάδοση της ακολουθίας εκτόξευσης, πλην των δύο Ρώσων αξιωματούχων Αλεξάντερ Μπελοόσουφ, και Αλεξάντερ Κορκόφ, οι οποίοι χαμογελούσαν σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Σε περίπου 40 δευτερόλεπτα ο στόχος είχε εντοπιστεί ξανά παρότι είχε κατέβει εξαιρετικά χαμηλά, και συνέχιζε να εκτελεί ελιγμούς αποφυγής.
Ακολούθησε η εκτόξευση και μέσα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα είχε καταρριφθεί  σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και ύψος 6000 ποδών (κάτω από 2000 μέτρα).

Σχόλιο του Veteranos.gr  : Για όσους γνωρίζουν την πραγματικότητα του Πεδίου Βολής Κρήτης  πρόκειται για αστεία πράγματα … Το Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI) εκτός του Κυρίου ραντάρ  Ερέυνης  διαθέτει και άλλα ραντάρ  και ανατολικά αλλά και δυτικά της Κρήτης …
Όταν πραγματοποιείται βολή Α/Α συστήματος  κλείνει όλος ο εναέριος και θαλάσσιος  χώρος  και δεν μπορεί να μπει στο τομέα του πεδίο Βολής ούτε κουνούπι… Να μην αναφερθούμε σε άλλα  radar που βρίσκονται στην Περιοχή …Όλα τα radar αναφέρουν στο Πεδίο Βολής  ο Στόχος πρίν χτυπηθεί και καταρριφθεί απο το Βλήμα του  S-300  πετούσε σε απόσταση 35 χλμ μακριά του χώρου εκτοξεύσεως  άρα  σε απόσταση ανατολικά της Σούδας   ,εύκολο μπορεί να καταλάβει  κάποιος τον γεωγραφικό προσδιορισμό !
Η Τουρκία διαθέτει τα γνωστά CN-235  και κάποια άλλα αεροσκάφη  και σε  καμιά περίπτωση δεν έχει την δυνατότητα παρεμβολής του στόχου ,για παρεμβολής στο σύστημα των Κωδικών των S-300 δεν το συζητάμε !
Για τα ζιγκ -ζαγκ που αναφέρει ο συντάκτης του έθνους είναι οι κλασικοί ελιγμοί που γίνονται ώστε να προσπαθήσει ο χειριστής του στόχου να σπάσει το (lock του χειριστή του RADAR εγκλωβισμού !)

Υπήρχε πρόβλεψης για άμεση απογείωση ζεύγους μαχητικών από την 115 ΠΜ για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης ….Τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων που δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη ότι  την υπογραφή την Έβαλε ο ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος  και την βολή την εκτέλεσε η σημερινή Ηγεσία του ΓΕΕΘΑ  και του ΓΕΑ !

 Ας ψάξουν να βρουν αν έχουν και οι ίδιοι  ευθύνες για τα (15χρονια αγρανάπαυσης) των S-300 !