14.12.13

“Πως φτάσαμε στο “Ελληνικό θαύμα των S-300 »!


Ιανουάριος του 2013 στο γραφείο του ΓΕΕΘΑ φτάνουν κάποιοι με πολιτικά αλλά ο τρόπος που φοράνε τα ρούχα τους κάνουν μπαμ από μακριά ότι είναι Στρατιωτικοί …Ήταν Ρώσοι Αξιωματικοί που συζήτησαν ένα θέμα ξεχασμένο από όλους ...Τους Ελληνικούς S-300 !
 Τι είπαν στο Γραφείο του Στρατηγού Κωσταράκου κανείς δεν ξέρει !
Το Μάρτιο του 2013 ο Στρατηγός Κωσταράκος πετάει για την Σμηναρχία Μάχης που είναι σε κατάσταση αγρανάπαυσης οι Αντιαεροπορικοί Πύραυλοι S-300 ,γνώστης των Αντιαεροπορικών συστημάτων δίνει εντολή για ενεργοποίηση του συστήματος και ο ίδιος μπαίνει
στο Κέντρο ελέγχου με τους χειριστές και τους Αξιωματικούς Τακτικού Ελέγχου της ΠΑ , η ερώτηση του είναι μια , γιατί δεν έχετε κάνει βολή μέχρι τώρα ;
 Να εξηγήσουμε σε απλούς αναγνώστες ότι ένα σύστημα γιατί δεν μιλάμε για απλό όπλο αλλά για σύστημα για να είναι πλήρες επιχειρησιακό και αξιόπιστο πρέπει να εκτελέσει βολή σε τακτικό περιβάλλον …Με παρεμβολές ,με στοιχεία RADAR ,αλλά και σε ιπτάμενο στόχο που να πετάει σε ύψος άλλα και με ταχύτητα που να έχει έστω τα στοιχειώδη στοιχεία ενός ιπτάμενου στόχου που να (αξίζει) η βολή ενός Πυραύλου των S-300 !
Μόλις τελειώνει η αξιολόγηση ζητάει από τον Διοικητή της Σμηναρχίας να οδηγήσει τα οχήματα των S-300 συγκεκριμένο χώρο ….Διαπιστώνεται ότι τα λάστιχα των αυτοκινήτων είναι σκασμένα από την χρόνια αποθήκευση των Μεταφορέων !
 Επιστρέφοντας στο Πεντάγωνο καλεί την Ηγεσία της ΠΑ και γίνεται σύσκεψη στο Πεντάγωνο ,χωρίς κανείς να μάθει ποτέ τι συζητήθηκε !
 Τις επόμενες ημέρες φτάνουν χρήματα στην Σμηναρχία Μάχης και αλλάζουν τα λάστιχα και γίνεται η απαραίτητη συντήρηση των οχημάτων !
 Ο Αρχηγός της ΠΑ φεύγει για ταξείδι στη Μόσχα και συναντάται με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής εταιρίας και στο περιθώριο με τον Ρώσο αρχιμηχανικό για την πιστοποίηση των Ρωσικών βλημάτων που είναι στη Κρήτη !
Μάιος του 2013
 Ρώσοι τεχνικοί φτάνουν στην Σμηναρχία Μάχης επιθεωρούν τα βλήματα και δίνουν το έχει καλώς και περιμένουν όλοι την τυπική υπογραφή !
Κάποιοι στην Αθήνα ανησυχούν και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη βολή (γιατί άραγε ; )που προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτεμβρίου !
Να θυμίσουμε εδώ οτι η ΠΑ εδώ και χρόνια έχει λύσει το θέμα με το »IFF» με τα Ελληνικά Εθνικά συστήματα Αναγνώρισης  των Εχθρικών Αεροσκαφών !
 Ο Αρχηγός ΑΤΑ πετάει για την Κρήτη για να λύσει το θέμα των στόχων που προέκυψε ξαφνικά γιατί το Νατοϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI ) δεν έχει τους Ιπτάμενους στόχους για την πραγματοποίηση της βολής !
 “Εκτός εαυτού ο Αρχηγός ΑΤΑ δηλώνει ότι θα πάρει ένα μαχητικό και θα κάνει αυτός τον στόχο “!!!
 Σε χρόνο ρεκόρ η Πολεμική Αεροπορία βρίσκει στόχους που να πληρούν τις προϋποθέσεις και αναφέρει ετοιμότητα ….
Ενημερώνεται από τον Α/ΓΕΕΘΑ ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος που ενημερώνει τον Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της Ασκήσεως Πυρπολητής στη Δοκό της ΎΔΡΑΣ και δίνεται το τελικό »Προχωρήστε σε Βολή »
 Καταστρώνεται το σχέδιο σε Στρατηγικό επίπεδο για τον χρόνο της Βολής που πρέπει να γίνει μετά την εκτέλεση των Ασκήσεων και Βολών των προγραμματισμένων Ασκήσεων και προκύπτει το Θέμα της Νυχτερινής Αστραπής που έχει σχεδιάσει το ΓΕΣ και έχει προταθεί στο ΓΕΕΘΑ !
Με απόφαση του ΥΕΘΑ και με εισήγηση του ΓΕΕΘΑ δεσμεύεται το Πεδίο Βολής από πρώτη ’1 Δεκεμβρίου μέχρι την 20η 2013′ »και ενημερώνεται ο Ο Πρωθυπουργός σε σύσκεψη που έχει οριστεί με το Οικονομικό επιτελείο !
Χαμογελαστός ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος βγαίνει από την αίθουσα των συσκέψεων και σε ερώτηση των οικονομικών συντακτών για ποιο λόγο είναι και ο ΥΕΘΑ στη σύσκεψη …Απάντησε χαμογελώντας : Εγώ είμαι εδώ γιατί κάνω καλή Άμυνα !
Δίνει το “έχει καλώς” στον Στρατηγό Κωσταράκο και από εκεί και πέρα φτάσαμε στην » Παρασκευή και 13» που είναι σε όλους γνωστή και η ημερομηνία δεν είναι …Τυχαία !
Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλη ενότητα !
 Το Συμπέρασμα είναι ένα και βγαίνει αβίαστα »Το Θαύμα για να γίνει πρέπει να το πιστεύεις “!  …Την τεράστια σημασία των Ελληνικών S-300 Στην Αεράμυνα της Πατρίδος μας θα το αναλύσουμε  αβίαστα  αργότερα !
Βετεράνος !
Υ.Γ
Κάποιους Πολιτικούς και Στρατιωτικού θα τους γράψει η Ιστορία !
Ενώ κάποιους άλλους Πολιτικούς και Στρατιωτικούς θα τους γράψουν οι Έλληνες @@@

www. veteranos.gr