6.12.13

Πλήρες "πολεμικό" σενάριο με βολή S-300 και προστασία απο TOR-M1

(Efenpress: Διατηρούμε επιφυλάξεις  για το αν θα πραγματοποιηθεί η βολή των S-300...)
______________________________
"ΦΟΝΙΚΟΣ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ...
Η ώρα των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 έφτασε και η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την πρώτη βολή με όρους πλήρους «πολεμικού» σεναρίου στο Πεδίο Βολής της Κρήτης, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Και είναι βέβαιο πως θα συγκεντρώσει την προσοχή πολλών δυτικών χωρών και φυσικά της γειτονικής Τουρκίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr έχει προγραμματισθεί να γίνει η εκτόξευση ενός βλήματος, αλλάδεν αποκλείεται και δεύτερη βολή προκειμένου να διαλυθεί ο εναέριος στόχος. Κανονική προσομοίωση εχθρικού ίχνους. Σαν να πρόκειται δηλαδή για τουρκικό μαχητικό που έχει παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο.  
Οι συνθήκες θα προσεγγίζουν πραγματικό «πολεμικό» σενάριο. Κι αυτό γιατί, ο στόχος θα πετάει σε χαμηλό ύψος και σε μεγάλη απόσταση (είναι σε γνώση του defencenet.gr τεχνικές λεπτομέρειες αλλά δεν αναφέρονται για ευνόητους λόγους). Θα γίνει μία βολή δηλαδή όχι για το θεαθήναι, αλλά σαν να υπάρχει πραγματική απειλή για τη χώρα.
Βάσει δε του ρωσικού δόγματος, αντιαεροπορικά TOR-M1 θα προστατεύουν τα S-300. Εξ ου και η αποστολή του πυραυλικού συστήματος μικρότερους βεληνεκούς στο Πεδίο Βολής της Κρήτης. Η συνεργασία των δύο συστημάτων είναι απολύτως «φονική». Δεν ξεφεύγει τίποτα και αυτό και όπως λένε ρωσικές πηγές, θα το διαπιστώσουν όσοι παρευρεθούν στο ΠΒΚ.
Και δεν θα είναι λίγοι φυσικά. Πέραν της στρατιωτικής ηγεσίας, που θα παραστεί σύσσωμη και φυσικά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν προσκληθεί και έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση αυτή όλοι οι Ακόλουθοι Άμυνας των ξένων χωρών που βρίσκονται στην Αθήνα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκτόξευση του πυραύλου S-300 οι AKAM των ΗΠΑ, της Τουρκίας και του Ισραήλ αλλά και άλλων χωρών. Επίσης θα ταξιδέψουν στο νησί της Κρήτης 150 παρατηρητές απ’ όλο τον κόσμο για την εκτόξευση του πυραύλου ρωσικής κατασκευής από ένα δυτικό κράτος.
Ήδη, το μεγαλύτερο μέρος της συστοιχίας των S-300 της 11ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων που λειτουργεί στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου, αλλά και οι TOR-M1 έχουν μεταφερθεί στα Χανιά συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας, ενώ όπως μετέδωσαν το τοπικά μέσα ενημέρωσης η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Πεδίο Βολής Κρήτης.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια όχι μόνο στο έδαφος της Κρήτης, αλλά και στον αέρα, αφού η Πολεμική Αεροπορία έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε τουρκικής απόπειρας να προσεγγίσει την περιοχή.
Είναι βέβαιο πώς η βολή των S-300, η οποία θα σημάνει και την πλήρη ένταξη του συστήματος στο δίκτυο της ελληνικής αεράμυνας, προκαλεί αναστάτωση στους Τούρκους. Ιδίως σε μία περίοδο που η Άγκυρα έχει παραμερισθεί ακόμη και από τις ΗΠΑ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα η Πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη βολή αντιαεροπορικού συστήματος. Από την Τετάρτη και μετά και κατόπιν πολυετούς καθυστέρησης θα έχει το «υπερόπλο» των S-300  στη διάθεση της για την αμυντική προστασία της χώρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr