5.12.13

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΚΙΕΒΟ- Ουκρανία: Oι ΗΠΑ ρίχνουν "λάδι στη φωτιά"

"Λάδι" στη "φωτιά" έριξαν σήμερα οι ΗΠΑ με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, σήμερα Πέμπτη, στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΑΣΕ στο Κίεβο, αφού διατύπωσε απειλές σε βάρος των αρχών της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την ίδια, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί τα γεγονότα στην Ουκρανία. Η Νούλαντ δήλωσε πως οι αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα: Είτε «θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού τους», είτε «θα τον απογοητεύσουν και θα διακινδυνέψουν να τον ρίξουν στο χάος και τη βία».

Φυσικά αυτό είναι ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα μιας άλλης χώρας, κάτι βέβαια σύνηθες στην ιστορία των ΗΠΑ. Όταν όμως υπήρχε φιλοαμερικανική κυβέρνηση στην εξουσία, τότε όλες οι διαμαρτυρίες πολιτών ήταν ανούσιες έως μη γενόμενεςγια τις ΗΠΑ.
Καταλαβαίνετε ότι το θέμα των διαδηλώσεων αγγίζει και την χώρα μας, αφού έτσι "πριονίστηκε"η κυβέρνηση Καραμανλή, με συνεχόμενα επεισόδια από το 2008 με την "εξέγερση" για την δολοφονία Γρηγορόπουλου μέχρι την πτώση της το 2009. Διαδηλώσεις που "τυχαία" εξαφανίστηκαν όταν ανέβηκε ο Γ.Παπανδρέου, και όποτε αυτές έγιναν καταστάλθηκαν βιαίως.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr