13.12.13

NEO VIDEO AΠΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ S300 PMU1 Πως ήρθε η μεγάλη στιγμή - Το θρίλερ με τον στόχο


Η σημερινή βολή αποδοχής από το Α/Α σύστημα S300 PMU1 είχε, μεταξύ άλλων, και ένα ρεκόρ: Την κατάρριψη εναέριου στόχου στην μεγαλύτερη απόσταση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Ο στόχος καταστράφηκε από ένα βλήμα 9M82 σε απόσταση 30 χλμ, και ενώ εκτελούσε ελιγμούς αποφυγής!
Μάλλιστα κάποια στιγμή και ενώ ο στόχος είχε εισέλθει στην"Φονική Ζώνη (Κill Zone)" πραγματοποίησε απότομη κάθοδο και χάθηκε στιγμιαία η επαφή με το στόχο από το κύριο ραντάρ έρευνας.Ο δε στόχος είναι λίγο πιο μεγάλος από τα αεροπλανάκια των μοντελιστών.

Η φράση "lost target" ακούστηκε και όλοι πάγωσαν στην αίθουσα όπου γίνεται μετάδοση της ακολουθίας εκτόξευσης, πλην των δύο Ρώσων αξιωματούχων Αλεξάντερ Μπελοόσουφ, και Αλεξάντερ Κορκόφ, οι οποίοι χαμογελούσαν σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα.
Σε περίπου 40 δευτερόλεπτα ο στόχος είχε εντοπιστεί πάλι παρότι είχε κατέβει εξαιρετικά χαμηλά, και συνέχιζε να εκτελεί ελιγμούς αποφυγής.
Ακολούθησε η εκτόξευση όπως ήδη έχει μεταδώσει το defencenet.gr και μέσα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα είχε καταρριφθεί  σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και ύψος 6000 ποδών (κάτω από 2000 μέτρα)
Το "kill,kill,kill" στόχου που ακούστηκε από το κέντρο διέυθυνσης πυρός ήτανε το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπαθειας δεκάδων ανθρώπων για να μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες ένα σύστημα με βλήματα που ήταν σφραγισμένο χωρίς καμμία συντήρηση επί 15 χρόνια να έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα.
Όλη η ρωσική ομάδα που συνεργάστηκε με τα στελέχη των ΕΔ στο πεδίο βολής δέχτηκε συγχαρητήρια για το θετικό αποτέλεσμα. Επίσης ΄δεχθηκαν τα συγχαρητήρια της ρωσικής όμάδας για την επίδοση των στελεχών των ΕΔ ο ΥΠΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και οι αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.
Την πιο καταπληκτική ατάκα την είπε ένας Ρώσος αξιωματούχος: "Μόνο ένα θα εκτοξεύσετε; Εμείς στην Ρωσία συνήθως εκτοξεύουμε τουλάχιστον 6 στις δοκιμές"!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr