15.12.13

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ N. ΑΖΑΡΟΦ Οπισθοχώρηση ΕΕ: Αποσύρουν το "μνημόνιο" της Ουκρανίας


Efenpress:  Είχαν τη τύχη να έχουν και Πρόεδρο...αρτιμελή και πρωθυπουργό μη βλάκα!

Μετά την γενικότερη σθεναρή στάση που έχει κρατήσει όλο αυτόν τον καιρό ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Γιανούκοβιτς και μετά τις χθεσινές αποκαλυπτικές δηλώσεις του Ουκρανού πρωθυπουργού
 
και την κατηγορηματική άρνηση οποιασδήποτε σχέσης με την ΕΕ, σήμερα έρχεται η αναγκαστική αναγνώριση της ήττας εκ μέρους της ίδιας της ΕΕ.
 
Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τις διαδικασίες για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με την Ουκρανία με την αδέξια δικαιολογία ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης του Κιέβου (δηλαδή οι χθεσινές δηλώσεις του Ουκρανού πρωθυπουργού) "στην πραγματικότητα είναι αβάσιμα".
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο Ουκρανός πρωθυπουργός δήλωσε εχθές ότι "Η Ουκρανία θα χρεοκοπούσε εάν υπέγραφε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η φημολογία περί υπογραφής με την ΕΕ ισοδυναμεί με κερδοσκοπική κίνηση των γνωστών κύκλων που παίζουν τα έθνη στη ρουλέτα, όπως βλέπουμε ότι συμβαίνει με τις χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα στην ΕΕ και τους έχουν στείλει το ΔΝΤ! Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι θα υπογράψουμε την συνθήκη".
 
Με άλλα λόγια ο Ουκρανός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η "εμπορική συμφωνία" που θέλει να επιβάλλει η ΕΕ στην Ουκρανία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα είδος "Μνημονίου" το οποίο θα οδηγούσε την Ουκρανία σε χρεοκοπία και στα δεσμά του ΔΝΤ.
 
Σήμερα, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στέφαν Φούλε ανέφερε στον λογαριασμό του στο Τwitter ότι την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης Σεργκέι Αρμπούζοφ,
 
ότι οι περαιτέρω διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας προϋποθέτουν την σαφή δέσμευση του Κιέβου ότι θα υπογράψει, αλλά έκτοτε η ουκρανική κυβέρνηση δεν απάντησε.
 
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Φούλε, η διαδικασία αναστέλλεται.
 
"Τα λόγια και οι πράξεις του προέδρου και της κυβέρνησης σχετικά με την εμπορική συμφωνία απέχουν πολύ. Τα επιχειρήματά τους, ουσιαστικά, είναι αβάσιμα", έγραψε ο επίτροπος.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr