22.12.13

ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ "ΠΡΑΣΙΝΟ" ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ; Ο A.Κάντας, τα Kornet-E και τα παραμύθια...


Άκρως αναμενόμενο: Μόλις εδειχναν ότι ομαλοποιούνται οι ελληνορωσικές σχέσεις και μάλιστα φτάσαμε στην ιστορική εξέλιξη της βολής των S-300PMU1, ξαφνικά άρχισαν τα δημοσιεύματα ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματές Εξοπλισμών Α.Κάντας "ομολόγησε" στις διωκτικές αρχές ότι "Πήρα μίζα 3 εκατ. ευρώ για να αγοράσουμε τα ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet-E το 2001"!
Θα πρέπει να είναι κάποιος εντελώς άσχετος με τον χώρο για να "φάει" αυτό το παραμύθι.
Δεν λέμε ότι δεν το είπε ο Κάντας. Mπορεί και να το είπε. Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι σίγουρο ότι το είπε για να καλύψει άλλους μιζαδόρους και να "καρφώσει" τους μοναδικούς που του αρνήθηκαν την καταβολή μίζας.

Γιατί αρνήθηκαν; Γιατί ο Ελληνικός Στρατός ζητούσε απεγνωσμένα Kornet-E από την Ρωσία για χρήση του σε αντι-αβακικό ρόλο στα νησιά δεδομένης της αδυναμίας των TOW (υποδεέστερα σε όλα: το πρώτο κατευθύνεται με ακτίνα λέηζερ, το δεύτερο με ... σύρμα, το πρώτο έχει διπλάσια διατρητική ικανότητα κλπ) να δράσουν αποτελεσματικά στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Και τώρα υποτίθεται ότι λέει ο Κάντας πώς "του έδωσαν μίζα για να πουληθούν τα Kornet"!
Πώς δίνει κάποιος μίζα για να πουλήσει ένα σύστημα που τον παρακαλάνε να το αγοράσουν (υπάρχει όλη η σχετική αλληλογραφία) αυτό δεν το εξήγησε, αν θεωρήσουμε ότι τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά: Τα Kornet-E "μετράνε" 48 "kill" έναντι των ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava ΙΙ/ΙΙΙ στον Λίβανο το 2006 και οι Τούρκοι επίσης μετά από σκληρή προσπάθεια και διαπραγματεύσεις χρόνων, κατάφεραν και έπεισαν την Μόσχα να τους τα πουλήσει το 2009 όταν η Ρωσία τα "έσπασε" με την κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς είναι το μοναδικό αντιαρματικό σύστημα το οποίο μπορεί να διατρήσει την εμπρόσθια θωράκιση των LΕΟ2HEL του Ελληνικού Στρατού.
Κατά τα λοιπά "Οι Ρώσοι έδωσαν μίζα για να αγοράσει τα Kornet η Ελλάδα".
Άμα υπάρχουν πραγματικά στοιχεία και είναι έτσι, να τα επιστρέψουν και να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων της προμήθειας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η Μόσχα δεν θα αρνηθεί να τα πάρει πίσω...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr