28.12.13

Πως τα F - 15 έγιναν F - 16 τη τελευταία στιγμή - Γιατί άλλαξε γνώμη ο Σημίτης


Αυτούς ψηφίζαμε! Καλά να πάθουμε.
Α.Αλεξανδρής
---------------------------------------------

Γιατί δεν πήραμε F - 15 το 1999 και προτιμήσαμε τα F - 16; Οι φήμες πολλές. Ο Κάντας στην κατάθεσή του είπε αλήθειες. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος “ψήφιζε” F - 15. Και μέχρι και ώρες πριν από την τελική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου θα λαμβάνονταν η οριστική απόφαση όλα έδειχναν ότι η Ελλάδα θα επέλεγε ένα αεροσκάφος που θα εξυπηρετούσε -τότε- και την υποστήριξη του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος - Κύπρου.

Λέγεται ότι ακόμη και την ώρα που οι υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έμπαιναν στην αίθουσα συνεδριάσεων ήξεραν ότι “αποφασίζουμε F - 15”. 


Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τους αιφνιδίασε όλους όταν μπηκε στην αίθουσα και μίλησε για F - 16. Το οποίο και τελικά αγοράσαμε.

Η μία εκδοχή λέει ότι ο Σημίτης είχε ενημερωθεί για “παιχνίδι” του Άκη,το οποιο θέλησε να “χαλάσει”. Ήταν το μόνο για το οποίο είχε ενημερωθεί ; Κι αφού το “χάλασε” γιατί επέτρεψε να αγοράσουμε F - 16 χωρίς κινητήρες, ώστε να γίνει νέο “παιχνίδι” του συστήματος Άκη;

Η άλλη εκδοχή η “αεροπορική” λέει ότι η Ελλάδα είχε ενημερωθεί για τις τουρκικές απειλές που μας είχαν μεταφερθεί μέσω ΗΠΑ . Ο υπαρχηγός των τουρκικων ΕΔ στρατηγός Μπιρφέρεται να είχε πει στους αμερικανούς ότι θα προκαλούσαν κρίση στο Αιγαίο , αν η ελληνική ΠΑ εξοπλιζόταν με F -15. Οι πληροφορίες αυτές λένε ήταν αρκετές για να πείσουν το Σημίτη να προσθέσει ...ένα νουμερο και από F - 15 να πάμε στο F - 16. 
onalert