15.12.13

ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ Παραδοχή πρώην διευθυντή CIA: "Η νίκη του Μ.Άσαντ είναι η καλύτερη λύση"!


Ο πρώην διοικητής της CIA Michael Hayden προχώρησε σε μια δήλωση που δείχνει ότι στις ΗΠΑ προτιμούν πλέον μια νίκη του Μπασάρ Άσαντ, παρά μια νίκη των ισλαμιστών ανταρτών που η πλειοψηφία τους πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα: «μετά το αιματοκύλισμα της χώρας η νίκη του Άσσαντ είναι η καλύτερη λύση για την περιφερειακή ειρήνη».
O πρώην διοικητής της CIA Michael Hayden, ήταν επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας έως το 2009 αφού είχε υπηρετήσει επί πολλά έτη και στην NSA.Η δήλωσή του είναι βαρύνουσας σημασίας καθότι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της CIA δεν συνταξιοδοτείται ουσιαστικά ποτέ, και δεν προβαίνει από μόνο του σε τέτοιας σημασιας σχολιασμούς. Πολλές φορές οι αναφορές τέτοιων "πρώην" μεγαλοστελεχών έχουν ως στόχο να σηματοδοτήσουν την αλλαγή πολιτικής των αμερικανικών κυβερνήσεων, χωρίς να αναγκαστούν οι ίδιες να το παραδεχτούν επίσημα. Για όσους έχουν τα "αυτιά" τους ανοιχτά καταλαβαίνουν τις αλλαγές αυτές.
Ο Michael Hayden είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν τρεις επιλογές όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Συρία. Η πρώτη επιλογή ήταν η νίκη των ισλαμιστών ανταρτών. Η τρίτη επιλογή ήταν η νίκη του Άσσαντ. Ο πρώην διοικητής της CIA τόνισε: «Πρέπει να σας αναφέρω, όσο και αν αυτό ακούγεται άσχημο, ότι προτιμώ την τρίτη λύση ως καλύτερη από τις άλλες δυο πολύ-πολύ χειρότερες. Η πρώτη λύση, δηλαδή η επικράτηση των ανταρτών, θα οδηγούσε σε έναν διαρκή και εξοντωτικό πόλεμο μεταξύ των πλέον ακραίων σουνιτών και σιιτών της Συρίας. Η δεύτερη λύση ήταν η διάλυση της Συρίας και των συνόρων της όπως αυτά είχαν ορισθεί το 1916 μεταξύ των Γάλλων και Βρετανών αποικιοκρατών. Οι δυο αυτές λύσεις θα σήμαιναν το τέλος της συνθήκης Sykes-Picot και θα οδηγούσε στην διάλυση όλων των κρατών που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Τα ανωτέρω ειπώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο εμπειρογνωμόνων για την τρομοκρατία του Jamestown Foundation.
Να υπενθυμίσουμε ότι Αγγλία και Γαλλία είχαν διαιρέσει την Μέση Ανατολή σε αποικιοκρατικές ζώνες επιρροής, οι οποίες αυτές ζώνες αργότερα ορίσθηκαν ως τα σύνορα των αραβικών κρατών της περιοχής.Πρόκειται δηλαδή για ανομοιογενή "τεχνητά" κράτη, τα οποία αντιμετωπίζουν πάντοτε προβλήματα διασπαστικών τάσεων. Για αυτό και οι καλύτερες περίοδοί τους ήταν όταν είχαν μπααθικά καθεστώτα, τα οποία ήταν "κοσμικά", και δεν τόνιζαν τον θρησκευτικό χαρακτήρα μιας μειονότητας έναντι των άλλων.Αυτο συμβαίνει όταν ο πληθυσμός δεν είναι συμπαγής επιβάλλεται "ουδετεροποίηση" του κράτους. Κάτι που άρχισε να συμβάινει στην "χριστιανική" Ευρώπη, που αποχριστιανοποιείται μεθοδικά, λόγω της εισρόής μεγάλων μουσουλμανικών πληθυσμών.
Συν τοις άλλοις ο αρχηγός του FSA (Free Syrian Army) Selim Idriss, με δεδομένο οτι οι ισλαμιστές της Αλ Νούσρα κυριαρχούν πλέον μεταξύ των ομάδων των ανταρτών,και θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν εγκατέλειψε το συριακό έδαφος και βρίσκεται είτε στην Τουρκία είτε στο Κατάρ.
Ο Selim Idriss, ήταν στην ουσία ένας ηγέτης "ανδρείκελο" των σαλαφιστών της Σαουδικής Αραβίας, της Αλ Κάιντα και της CIA, διέφυγε γνωρίζοντας πολύ καλά ότι πλησιάζει το τέλος των ισλαμιστών ανταρτών, και έχει σημασια η φυγή του, διότι δεν θα έφευγε εάν δεν του το ζητούσαν τα αφεντικά του από την Δύση. Συνεπώς όπως παρατηρείται και τις τελευταίες ημέρες, στην Δύση αποφάσισαν να εγκαταλέιψουν τους ισλαμιστές αντάρτες, και να αφήσουν την Αλ Κάιντα μόνη της αντιμέτωπη με το καθεστώς Άσαντ, και τον συριακό στρατό.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr