11.12.13

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ-Αποτελέσματα της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 74/10 Δεκ 13

Αποτελέσματα της Συνεδρίασης
της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος της 08 Δεκ 13

Την Κυριακή, 8 Δεκ 2013, πραγματοποιήθηκε  σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών,  η  7η κατά σειρά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του  κόμματος «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ»,  με σκοπό την προετοιμασία του Β΄ Εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος.


Η συνεδρίαση άρχισε στις 11:00 και τηρουμένων των σύννομων και  καταστατικών διαδικασιών διαπιστώθηκε η  απαιτούμενη απαρτία.

Κατά τη συνεδρίαση, μέσα σε  θετικό και συνεργατικό κλίμα και  με αίσθηση ευθύνης για τα όσα  διαδραματίζονται στην Πατρίδα μας και  χωρίς να διατυπωθεί κάποια  ένσταση επί της διαδικασίας,  έγινε συζήτηση για την  τρέχουσα πολιτική κατάσταση, τη  θέση του ΣΕΕ στο  πολιτικό σκηνικό και τον  τρόπο οργάνωσης του.

Ενημερώθηκαν τα μέλη της ΚΕ επί της πορείας και των εξελίξεων του Συνδέσμου για το χρονικό διάστημα από τη διεξαγωγή του Α΄ Εκτάκτου Συνεδρίου μέχρι σήμερα. Δόθηκαν  δημόσια απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν ιδίως σε αποχωρήσεις μικρού αριθμού μελών του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου.

Εξελέγησαν τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής για το έτος 2014. 

Οι αποφάσεις που έλαβε η Κεντρική  Επιτροπή ήταν στην πλειονότητά τους  ομόφωνες.  Συγκεκριμένα αποφασίσθηκαν:

α.  Αποφασίσθηκε η  διεξαγωγή του Β΄  Εκτάκτου  Συνεδρίου του  ΣΕΕ την Κυριακή στις 2 Φεβρουαρίου 2014,  στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο President, Λεωφόρος Κηφισίας 43  με σκοπό την εκλογή νέας ηγεσίας και την τροποποίηση του καταστατικού.

β.  Προτάθηκαν μέλη της ΚΕ για τη σύνθεση της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, σύμφωνα με το καταστατικό.

γ.  Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του ΑΠΣ σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού του  ΣΕΕ, οι  οποίες θα παρουσιασθούν και θα  ψηφισθούν στο  Συνέδριο.

δ.  Εξουσιοδοτήθηκαν τα μέλη του ΑΠΣ να προετοιμάσουν με ευθύνη τους την υποβολή των υποψηφιοτήτων, τον τρόπο εκλογής, τις λεπτομέρειες και τον γενικό τρόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή. Μετά από έγκριση των συνέδρων δικαίωμα:

(1) Του εκλέγεσθαι θα έχουν τα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι 20 Ιανουαρίου 2014.

(2) Του εκλέγειν θα έχουν τα μέλη που θα εγγραφούν μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου. 

στ.     Εξουσιοδοτήθηκαν τα μέλη του ΑΠΣ να προετοιμάσουν, ως εναλλακτική μέθοδο  ψηφοφορίας, την  ηλεκτρονική ψηφοφορία, εφόσον εξασφαλισθεί το αδιάβλητο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μέλη μας σε όλη την Ελλάδα και το  εξωτερικό  να συμμετάσχουν στις διαδικασίες  εκλογής της νέας  ηγεσίας.

ζ.       Διατυπώθηκαν οι πολιτικές θέσεις του ΣΕΕ σε σημαντικά ζητήματα και ψηφίστηκαν μετά από διάλογο. Σύντομα θα παρουσιασθούν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.

η.       Επιβεβαιώθηκε με ενθουσιασμό η απόφαση της 6ης ΚΕ της 30ης Ιουνίου 2013 να συμμετάσχει ο Σύνδεσμος αυτόνομα ή με προσχωρήσεις άλλων πολιτικών δυνάμεων, στις ευρωεκλογές του 2014. Εφόσον, κατά τη διάρκεια του επομένου χρονικού διαστήματος και αναλόγως των πολιτικών εξελίξεων στη Χώρα, προκύψουν προϋποθέσεις εκλογικής συνεργασίας με άλλα κόμματα,  θα κατατεθούν και θα παρουσιασθούν όλα τα στοιχεία σε επόμενη ΚΕ, πριν από τις ευρωεκλογές και θα ζητηθεί η έγκρισή της, σταθμίζοντας όλους τους παράγοντες  και τους όρους της συγκεκριμένης συνεργασίας, ώστε δημοκρατικά και με διαφάνεια ληφθεί απόφαση.

θ.       Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το έτος 2014.  


Για μια ακόμη φορά ο ΣΕΕ,  με πρωτοπόρο  δημοκρατικό ήθος, με σεβασμό προς τους Έλληνες πολίτες που στήριξαν τη μέχρι τώρα διαδρομή του, αλλά  και με  την ευθύνη της μόνης αγνής, εθνικής, πατριωτικής πολιτικής επιλογής στον τόπο μας, προχωρά σε μια σημαντική δράση, που υποδηλώνει την τόλμη και την αποφασιστικότητά του  να συνεχίσει τον αγώνα του.