27.12.13

"ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ" Η ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ Μετά τις δηλώσεις για "πισίνες"

Φτου σας, να μην ...σας ματιάσουμε!
Από το ίδιο μπακάλικο ψωνίζετε;
Α.Α
Η ήδη καταρρακωμένη ΚΟ της ΝΔ η οποία έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα στα μάτια της κοινωνίας ψηφίζοντας τους νόμους που ουσιασικά θα ξεσπιτώσουν το μεγαλύτερο μέρος της, έχει οργιστεί με τις δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα περί"πλουσίων που θερμαίνουν τις πισίνες τους", και του Α.Γεωργιαδη ότι "όσοι επιθυμούν μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης ευνοούν το λαθρεμπόριο."

Ο Γιάννης Στουρνάρας με τις... θερμαινόμενες πισίνες των πλουσίων και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με την εκτίμηση πώς «όσοι ζητούν μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης ευνοούν το λαθρεμπόριο» προκάλεσαν έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο και δέχτηκε τις σφοδρές αντιδράσεις και πολιτικών στελεχών του κόμματος. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι προ ημερών 41 βουλευτές της ΝΔ επέμειναν στην ανάγκη μείωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ενώ αντίστοιχη άποψη έχει και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Πρόκειται για δηλώσεις ανθρώπων που δεν σέβονται τον ανθρώπινο πόνο των συμπολιτών τους, για΄τι απλοιύστατα, αυτοί και θέρμανση έχουν, και τους λογαριασμούς πληρώνουν, δεδομένου ότι μισθοδοτουνται με 6-7000 ευρώ το μήνα.
Με τέτοιο "χαρτζηλίκι" είναι εύκολο να κάνεις τον "Ταρζάν" εις βάρος των κορόιδων που ζουν με 400 ευρώ το μήνα έαν δουλεύουν, και με τα λεφτά της σύνταξης των γονεών εαν είναι άνεργοι.
Αυτοί είναι έκθετοι για αυτά που λένε και κάνουν, η ευ΄θυνη όμως αυτών που τους στηρίζουν και ψηφίζουν τις φοβερές ιδέες τους δηλαδή οι βουλευτές της ΝΔ, είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθότι αυτοί έχουν και την δύναμη να τους  "τελειώσουν" πολιτικά απλούστατα μη ψηφίζοντας τα ν/σ τους.
Αυτό που "καίει" τους βουλευτές της ΝΔ είναι ότι γνωριζουν την δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος, η οποία μεγαλώνει καθημερινά, και ξέρουν ότι το πολιτικό τους "καντηλάκι" λιγοστέυει και σε λίγο θα σβήσει.
Δεν θύμωσαν γιατί εμείς υποφέρουμε, στα παλιά τους τα υποδήματα. Η πολιτική τους επιβίωση τους ενδιαφέρει, αν και αυτό δέίχνει και τον παραλογισμό του επαγγελματία πολιτικού. Να έχει την απίτηση να τον ψηφίζουμε ενώ υπέγραψε για να μας πάρουν τα σπίτια, είτε με ληστρικούς ΜΟΝΙΜΟΥΣ φόρους, έιτε με την άρση των πλειστηριασμών ακινήτων.
Μάλιστα με δηλώσεις του ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στήριξε τον Γ.Στουρνάρα, πράγμα που σημάινει ότι έχει και την στήριξη του Α.Σαμαρά, καθότι έιναι και ο πιο στενός του ΄συμβουλος. Κάθετος για το θέμα παραμονής ή όχι του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Μάλιστα δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα για σπάσιμο του υπουργείου Οικονομικών.
Μιλώντας στο Βήμα είπε: "Εμείς δεν διαρρεύσαμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα όπως φαίνεται κάποιοι πάνε να φάνε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά εγώ δεν μπορώ να τους βοηθήσω. Δεν πρέπει να φύγει ο Στουρνάρας από υπουργός Οικονομικών".
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας ρωτήθηκε τα Χριστούγεννα αν θα έσπαγε σε κομμάτια το υπουργείο Οικονομικών και το διέψευσε λέγοντας: "Αυτά είναι στην φαντασία ορισμένων. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια".
Η παραδοχή όμως του Χ.Λαζαρίδη παραμένει, κάποιοι θέλουν να φύγει ο Γ.Στουρνάρας, και αυτοί είναι οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι θεωρούν ότι θα τους οδηγήσει σε πολιτικό "τάφο"
Ο Α.Σαμαράς, στηρίζει την πολιτική του Γιάννη Στουρνάρα για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που έχει οδηγήσει το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές – ρεκόρ του 1,3 ευρώ το λίτρο,διότι εκτιμά ότι, σε αυτή τη συγκυρία, δεν υπάρχουν περιθώρια να ανοίξουν νέα μέτωπα με την τρόικα και αυτό που προέχει είναι να υπάρξει πολιτική συμφωνία για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό με όρους θετικούς για τη χώρα και πολιτικά βιώσιμους, για την κυβέρνηση.
Φυσικά κανείς όρος από αυτούς δεν θα είναι βιώσιμος για τον λαό, αλλά οι πολιτικοί έχουν την τάση να μας θεωρούν πολιτικά "πιθηκοειδη" που ξεχνούν έυκολα, και ψηφίζουν ευκολότερα, ακόμα και εάν μας κάνουν να ζούμε σε τροχόσπιτα.
Σημασία δεν έχουν μόνο οι απάνθρωπες δηλώσεις των δύο βουλευτών αλλά και πότε έγιναν. Ανήμερα των Χριστουγέννων, μια μέρα με ισχυρούς συμβολισμούς, όπου όλοι κρύωναν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, και με έντονη την άισθηση ότι μετά το φετινό κυνήγι της εφορίας, την επόμενη 25η Δεκέμβρη πολλοί δεν θα έχουν ούτε το...τραπέζι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr