6.12.13

"ΒΑΡΙΕΣ" ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ν.ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ Ρωσία προς Γερμανία: "Μείνετε μακριά από την Ουκρανία γιατί..."


Οι αχανείς πεδιάδες της Ουκρανίας για μία ακόμα φορά γίνονται πεδίο σύγκρουσης των κυρίαρχων της Ανατολικής Ευρώπης (Ρωσίας) και των κυρίαρχων της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανίας) μόνο που αυτή την φορά οι δύο δυνάμεις δεν συγκρούονται με άρματα μάχης, όπως στον Β'ΠΠ ή δεν έχουμε επέλαση της βρετανικής ελαφράς Ταξιαρχίας, όπως στον Κριμαϊκό Πόλεμο ή απόβαση στην Κριμαία και στην Σεβαστούπολη των Δυτικών για να στηρίξουν τους "Λευκούς", αλλά στο πεδίο των ... ΜΚΟ.
Δηλαδή των σύγχρονων "πεμπτοφαλαγγιτών".

Πριν λίγο ο ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε σήμερα "ξένη ανάμειξη" τη συμμετοχή αξιωματούχων των δυτικών χωρών στα πολιτικά γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία κι επέκρινε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα σε ένδειξη της υποστήριξης της Γερμανίας προς τους διαδηλωτές.
Επίσης προειδοποίησε ότι "Η Ρωσία δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες παρεμβάσεις που παραβιάζουν την διεθνή νομιμότητα". Μην ξεχνάμε ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας σε ποσοστό 60% είναι ρωσόφωνοι ορθόδοξοι...
Την Τετάρτη, ο Βεστερβέλε επισκέφθηκε την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου--σύμβολο της Πορτοκαλί Επανάστασης-- όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τις δυτικές πρεσβείες. 
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων οι δύο αδελφοί Κλίτσκο, παγκόσμιοι πρωταθλητές της πυγμαχίας, οι οποίοι προπονούνται στην Γερμανία.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Μεντβέντεφ είπε ότι δεν είναι μεμπτό αξιωματούχοι από ξένες χώρες να συναντώνται με ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης "αλλά το να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις, με συγχωρείτε, αυτό περιγράφεται πολύ απλά: ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχθούμε".
"Το να συνομιλείς με την ηγεσία και την αντιπολίτευση δεν είναι μεμπτό--είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά εκείνοι (.σ.σ οι Γερμανοί) πηγαίνουν στην καρδιά των πολιτικών γεγονότων, σε μία εκδήλωση που πραγματοποιείται σε αντίθεση με τους υπάρχοντες κανονισμούς που αφορούν τις διαδηλώσεις", πρόσθεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
"Απορώ πως θα αισθάνονταν οι Γερμανοί εταίροι μας αν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πήγαινε σε μία συγκέντρωση αντίθετη προς τους γερμανικούς κανονισμούς. Δεν νομίζω ότι θα το έβλεπαν ως μία φιλική ή σωστή κίνηση" προειδοποίησε.

Η Ουκρανία είναι παραδοσιακό πεδίο σύγκρουσης των κεντροδυτικοευρωπαίων με την Ρωσία με την τελευταία να επικρατεί σε όλες τις συγκρούσεις του 20ου αιώνα και να μετατρέπει την Ουκρανία σε απέραντο γερμανικό νεκροταφείο και κατ'επέκταση νεκροταφείο των φιλοδοξιών του Χίτλερ.
Πριν μερικές ημέρες υπήρξαν βουλευτές του ουκρανικού Κοινοβουλίου που θέλουν να υπάρξει άμεση επέμβαση της Ρωσίας ακόμα και με ... άρματα μάχης για να εμποδιστεί η μετακύλιση της χώρας στα χέρια της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr